Foto: Printscreen N1

Upravni sud poništio je rešenje MUP o zabrani ulaska u Crnu Goru Vladimiru Božoviću, jer, kako se navodi, nije pojašnjeno koji su to razlozi da ambasador Srbije predstavlja smetnju po unutrašnju bezbednost zemlje.

Kako je saopšteno, presudom je usvojena tužba ambasadora Božovića i poništeno rešenje Ministarstva unutrašnjih poslova od 10. novembra prošle godine.

„Tim rešenjem odbijena je, kao neosnovana, žalba tužioca izjavljena protiv rešenja Uprave policije -Sektor granične policije – Regionalni centar granične policije Sever – Stanica granične policije I Rožaje kojim je tužiocu, državljaninu Republike Srbije, zabranjen ulazak u Crnu Goru, jer je uvidom u evidencije koje vodi Uprava policije utvrđeno da postoje smetnje za ulazak u Crnu Goru iz razloga nacionalne bezbednosti, ističe se u odluci Upravnog suda“, navodi se u saopštenju, preneo je podgorički portal Dan.

Foto: Vesna Lalić

Dodaje se da Upravni sud utvrdio da u rešenjima upravnih organa nije pojašnjeno zbog kojih razloga Božović predstavlja smetnju po unutrašnju bezbednost, odnosno šta je razlog da mu se zabrani ulazak na teritoriju Crne Gore.

„Ovo iz razloga što se u rešenjima upravnih organa navodi da je uvidom u evidencije koje vodi Uprava policije utvrđeno da postoji smetnja iz razloga nacionalne bezbednosti za ulazak tužioca u Crnu Goru, te da je Uprava policije o tome obaveštena aktom Agencije za nacionalnu bezbednost koji je označen stepenom tajnosti ‘tajno’, zbog čega podaci iz istog ne mogu biti prezentovani u rešenju o zabrani ulaska u Crnu Goru.

POGLEDAJTE JOŠ:

Sud zaključuje da nije sporno to što Agencija za nacionalnu bezbednost, saglasno zakonskim ovlašćenjima, utvrđuje postojanje razloga, koji sa aspekta nacionalne bezbednosti, predstavljaju smetnju za ulazak u Crnu Goru i što nije dužna da te razloge obrazlož“, navoi se, između ostalog, u presudi Upravnog suda.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar