Foto: Shutterstock

Trojica tinejdžera koja su iz automobila u pokretu bacala veliko kamenje, usmrtila su dvadesetogodišnju devojku koju su zatim fotografisala za uspomenu, saopštio je američki sud.

U saopštenju se navodi da je jedan od trojice osamnaestogodišnjaka rekao da su kamenjem gađali iz zabave, a da je osetio krivicu kada su 19. aprila pogodili u glavu Aleksu Barteli koja je umrla.

Momak koji je vozio, okrenuo je automobil da bi se vratili kako bi drugi napravio fotografiju devojčinog slupanog auta jer je želeo uspomenu na ono što su uradili.

Sva trojica tinejdžera su u četvrtak prvi put nakratko dovedena u sudnicu da bi odgovorila na kratka pitanja sudije o tome da li razumeju šta se dešava.

PROČITAJTE JOŠ

Uhapšeni su ove nedelje u svojim kućama u predgrađu Denvera, Arvadi, pošto su identifikovani kao osumnjičeni uz pomoć mobilne mreže i jednog njihovog prijatelja.

Istražitelji veruju da su bili umešani u nekoliko sličnih incidenata u kojima je kamenje prečnika između 10 i 15 santimetara i teško do tri kilograma bacano na automobile u toj oblasti.

Još dva vozača automobila su zadobila lakše povrede u noći kada je Barteli ubijena.

Po kancelariji šerifa, Barteli je razgovarala telefonom s prijateljicom kada ju je udario kamen. Kada je poziv utihnuo, njen prijatelj je pratio lokaciju Barteli pomoću aplikacije na telefonu i našao je mrtvu u automobilu koji je s puta sleteo u polje.

BONUS VIDEO Protestni marš zbog ubistva 15-godišnjeg afroamerikanca u Kanzas Sitiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar