Bil Klinton na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji
Bil Klinton na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji Foto: Tanjug/AP Photo/Brynn Anderson

Bivši američki predsednik Bil Klinton obratio se okupljenima treće večeri nacionalne konvencije Demokratske stranke, zahvalio je predsedniku Džou Bajdenu na njegovoj službi, pa je pohvalio demokratsku predsedničku kandidatkinju Kamalu Haris.

Klinton je naglasio važnost američkih predsedničkih izbora u novembru i nužnost pobede nad republikancem i bivšim predsednikom Donaldom Trampom, kojeg je u govoru ismejao, prenosi NPR.

„Pređimo na stvar. Ja sam prestar da bih rekao nešto pametno, ali još sam mlađi od Trampa“, rekao je 78-godišnji Klinton, što je izazvalo buran aplauz u dvorani.

„U 2024. godini imamo jasan izbor: ‘Mi ljudi’ i Kamala Haris nasuprot Trampa za kojeg postoji samo ‘ja, ja i ja'“, nastavio je Klinton.

„Ne prođe dan da ne budem zahvalan na šansi koju mi ​​je američki narod dao da budem jedan od 45 ljudi koji su vršili dužnost predsednika. Čak i u lošim danima, još možete da učinite nešto dobro“, nastavio je Klinton.

„Kamala Haris jedina je kandidatkinja u ovoj trci s vizijom, iskustvom, temperamentom da bude predsednica u dobrim i lošim danima. I da bude naš glas“, rekao je između ostalog Klinton.

On je također pohvalio govor svoje supruge Hilari ranije ove nedelje, koja je istakla nadu da će Haris postati prva predsednica u istoriji SAD-a, što njoj nije pošlo za rukom 2016, kada je izgubila upravo od Trampa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare