Džo Bajden Foto:EPA-EFE/SARAH YENESEL

Predsednik SAD Džo Bajden se ne leči od Parkinsonove bolest, saopštila je danas Bela kuća, nakon što su se pojavili izveštaji da je doktor specijalizovan za ovu bolest posetio Belu kuću osam puta tokom protekle godine, preneo je Rojters.

Zabrinutost američke javnosti da predsednik možda pati od nepoznate bolesti su porasle nakon Bajdenove debate 27. juna sa republikancem Donaldom Trampom.

Njujork tajms navodi da su evidencije posetilaca Bele kuće pokazale da je doktor Kevin Kenerd, neurolog specijalizovan za poremećaje pokreta, koji je nedavno objavio rad o Parkinsonovoj bolesti, posetio Belu kuću osam puta od prošlog leta do proleća ove godine.

Kako prenosi britanska agencija, tokom „napetog brifinga“, portparolka Bele kuće Karin Žan-Pjer odbila je da potvrdi posetu Kenerda, navodeći da želi da poštuje privatnost svih uključenih iz bezbednosnih razloga.

Rekla je da je Bajden tri puta posetio neurologa u okviru godišnjih fizičkih pregleda i da se ne leči od Parkinsonove bolesti.

BONUS VIDEO: Kako se biologija nadvila nad američkom predsedničkom debatom: Kandidati ne ulivaju posebno poverenje neopredljenima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare