Mario Banožić Foto:EPA-EFE/GEOFFROY VAN DER HASSELT

Bivši ministar odbrane Mario Banožić, koji se u osječkom KBC-u lečio od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći koju je izazvao, danas je pušten iz bolnice na kućno lečenje.

Iz Uprave KBC-a izvestili su da je Banožićevo zdravstveno stanje poboljšano i da se dobro oporavlja od povreda.

Zbog toga, nakon učinjenih pregleda i analiza, danas je otpušten na kućno lečenje uz preporuku daljeg kontrolnog specijalističkog praćenja zdravstvenog stanja, napomenuli su u osječkom KBC-u.

Banožić je 11. novembra izazvao tešku saobraćajnu nesreću kod Vinkovaca, u kojoj je poginuo vozač kombija Goran Šarić. Zadobio je višestruke povrede tela, mozga, grudnog koša i ekstremiteta pa je nakon nesreće najpre hospitalizovan u vinkovačkoj bolnici, ali je zbog težine povreda prevezen u osječki KBC. Isprva je bio smešten na jedinici za intenzivno lečenje, a nakon poboljšanja zdravstvenog stanja premešten je na Kliniku za neurokirurgiju, prenosi Index.hr.

Premijer Andrej Plenković je nakon te nesreće razrešio Banožića dužnosti ministra odbrane, a za novog ministra i potpredsednika vlade predložio je osječko-baranjskog župana Ivana Anušića, koji je 16. novembra potvrđen u hrvatskom saboru.

PROČITAJTE JOŠ:

Banožić: Gorana sam poznavao

Banožić se na Fejsbuku oglasio o nesreći.

„Ovim putem želim izvestiti javnost da sam danas, nakon dve nedelje provedenih u bolnici, otpušten na kućno lečenje. Stoga sam prvi put u prilici da se osvrnem na tragičnu saobraćajnu nesreću koja se dogodila 11. novembra 2023. godine u blizini Vinkovaca. Pre svega želim izraziti duboku saučešće porodici Gorana Šarića, koji je smrtno stradao. Moje misli proteklih dana usmerene su prema njegovoj supruzi, ćerkama i celoj porodici te svim poznanicima, zbog nenadoknadivog gubitka Gorana Šarića, kojeg sam i lično poznavao.

U ovim teškim trenucima, želim izraziti iskreno žaljenje i celokupnoj hrvatskoj javnosti zbog nesreće, u kojoj je nažalost izgubljen jedan ljudski život.

Želim zahvaliti zdravstvenim radnicima Opšte županijske bolnice u Vinkovcima i KBC-a Osijek koji su mi pružali lekarsku negu i pomogli mi u oporavku od povreda zadobijenih u nesreći. Zahvalan sam takođe i svima koji su u ovim teškim trenucima za moju porodicu bili uz nju, naročito moju suprugu i decu, kao i brojnim prijateljima, kolegama i saradnicima koji su nam pružili podršku.

Predsednik Vlade izvestio me o razrešenju s dužnosti ministra odbrane, što u datim okolnostima držim ispravnim potezom. Zahvaljujem premijeru na poverenju i ukazanoj časti da služim Hrvatskoj, što sam nastojao da obavljam u najboljem interesu države. Zahvaljujem i svojim koleginicama i kolegama, članovima Vlade, na saradnji u protekle četiri i po godine.

Svima im želim mnogo sreće i uspeha u daljem radu na dobrobit naših sugrađana. Obavljajući dužnost ministra odbrane predano sam radio na osnaživanju obrambenih sposobnosti Hrvatske i unapređenju položaja hrvatskih vojnika. Novom potpredsedniku Vlade i ministru odbrane Ivanu Anušiću, kao i svim saradnicima u Ministarstvu odbrane želim puno uspeha u daljem radu“, napisao je Banožić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar