Foto: Printscreen/YouTube/DAN info

Članovi i simpatizeri crnogorskog Albanskog foruma pobedu na lokalnim izborima u Tuzima proslavili su zastavama "velike Albanije", Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) i uz povike "UČK".

Na slavlju u jednom restoranu u Tuzima, kako se može videti na snimcima objavljenim na društvenim mrežama, ali i pojedinih albanskih televizijskih kanala, vijorila se i zastava Oslobodilačke vojske Kosova.

Na pomenutom snimku se čuje i kako prisutni uzvikuju „UČK, UČK“.

Albanski forum koji čini koalicija Albanske alternative, Demokratskog saveza Albanaca, Nacionalne albanske unije i Demokratskog saveza u Crnoj Gori osvojila je 18 mandata, od ukupno 32 odbornička mesta, na juče održanim lokalnim izborima, prenose Vijesti.

Prema preliminarnim rezultatima, koalicija na čelu sa aktuelnim predsednikom Opštine Tuzi i prvim čovekom Albanske alternative Nikom Đeljošajem, dobila je 4.282 glasa, odnosno 51,83 odsto, pet odsto više nego 2019. Na prethodnim izborima osvojili su 3.682 glasa, a juče oko 600 više.

Koalicija koju čine Demokratska partija socijalista (DPS), Bošnjačka stranka (BS), Socijaldemokrate (SD), Demokratska unija Albanaca (DUA) – “Pravim putem”, osvojila je 12 mandata.

Demokratska Crna Gora osvojila je jedan mandat, kao i Socijaldemokratska partija.

BONUS VIDEO: Abazović pokazao fotografiju: Milo Đukanović sa „škaljarcima“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar