Crna Gora Vlada
Dritan Abazović Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović izjavio je danas da je Crna Gora pouzdana članica NATO-a, i kao takva zasigurno prva naredna članica Evropske unije.

Takav je bio zaključak na sastanku Abazovića sa američkim senatorima Krisom Marfijem i Gerijem Pitersom, koji borave u poseti Crnoj Gori, navodi se u saopštenju iz Abazovićevog kabineta.

Navodi se da je Abazović informisao američke senatore o aktuelnim prilikama u Crnoj Gori i osvrnuo se na, kako se navodi, rekordne rezultate u ekonomiji, sa posebnim naglaskom na aktivnosti vlade Crne Gore na planu suzbijanja organizovanog kriminala i korupcije.

PROČITAJTE JOŠ:

“Iza svakog nacionalizma na Zapadnom Balkanu stoji korupcija. Zato smo pokazali odlučnost i volju da se suprostavimo korupciji na svim nivoima. U toj borbi nema povlašćenih“, poručio je Abazović.

U saopštenju stoji da su senatori Marfi i Piters izrazili zadovoljstvo zbog posete regionu, i da su istakli važnost posvećenosti Crne Gore vrednostima Alijanse.

Na sastanku je ocenjeno da su odnosi Crne Gore i SAD “na visokom nivou“, čemu značajno doprinosi članstvo u NATO-u i brojne zajedničke aktivosti na planu očuvanja stabilnosti i prosperiteta Zapadnog Balkana, stoji u saopštenju.

BONUS VIDEO: Abazović o parlamentarnim izborima, zimskom snu ustavnog suda i mafije u Crnoj Gori

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar