Foto: Amir Hamzagic/ATAImages.

Koopredsednik stranke Zajedno i poslanik Nebojša Zelenović komentarisao je danas informacije o pokušajima vlasti da reprogramira dug prema kineskim potraživačima do kojih su došli novinari Demostata ocenjujući da ovo "jasno pokazuju da vlast SNS-a celo društvo agresivno vuče u sve veći ponor".

„U slučaju da Srbija ne nađe novac da vrati potraživanja moglo da dođe do aktiviranja hipoteka i preuzimanju vlasništva nad našim resursima. Hoćemo li prijateljima iz Kine, kako režim voli da ih naziva, dati ceo Bor, celu istočnu Srbiju? Šta je cena sumanutog zaduživanja naše zemlje kako bi Vučić mogao još neko vreme da se održava na vlasti“, upitao je Zelenović.

On kaže da je jasno da je „novca u budžetu sve manje“, između ostalog jer sve češće vlast „pribegava svojoj metodi podmićivanja građana novim rundama ‘helikopter pomoći'“.

„Pošto su prethodno sve rasprodali i uništili nemaju odakle da izvuku taj novac i tada se okreću ka EU i mole za nove kredite i reprograme postojećih dugova, a odgovor EU je za sada neizvestan“, rekao je Zelenović.

„Nastavak zaduživanja države ne vodi ka rešavanju krize već ka njenom produbljivanju i nastavku ekonomskog nasilja nad građanima koje ova vlast sprovodi duže od deset godina. Aleksandar Vučić i Siniša Mali u naše ime zadužuju državu ne kako bi poboljšali uslove života ljudima u Srbiji nego kako bi za sebe prigrabili još malo. Međutim, kako vidimo svi im okreću leđa, njihovim lažima više ne veruju ni na istoku ni na zapadu – svima je jasno da ti ljudi nemaju nikakvu viziju razvoja društva jer ne vode državnu politiku već isključivo rade na servisiranju svoje interesne skupine“, dodao je on.

Kopredsednik stranke Zajedno smatra da su Srbiji svakako potrebna ulaganja i u infrastrukturu kao i u mnoge druge sektore kao što su zdravstvo, obrazovanje, održavanje životne sredine i tako dalje. Međutim, kako kaže „cena toga ne sme biti trajno otuđivanje i gubitak kontrole nad javnim dobrima i resursima a finansijske avanture u koje se upušta SNS vode ka tome“.

„Oni su se zaigrali i sada nezaustavljivo idu ka dnu, gde i pripadaju, ali nažalost sa sobom vuku svoje taoce a to smo svi mi i zato se moramo osloboditi što pre“, zaključuje Zelenović.

***
BONUS VIDEO – Gde nas vode novi kineski krediti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar