Aleksandar Vučić u Vranju Foto:TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas na skupu "Srbija sanja i snove ostvaruje" u Vranju da "neće priznati Kosovo i da je zakletvu položio na Ustav i na Miroslavljevo jevanđelje". Uoči Vučićevog dolaska na ulasku u Vranje snimljene su duge kolone autobusa kojima su pristizali građani iz Leskovca, Vlasotinca, Bojnika i drugih opština juga Srbije, a kako javlja reporter Danasa, na ovaj skup došlo je i na desetine autobusa iz opština Kosovskog pomoravlja.

„Znam na šta sam položio zakletvu, na Ustav Srbije i na Miroslavljevo jevanđelje. Ja da budem onaj koji će da im potpisuje nezavisnost Kosova i Metohije neću! Nema predaje, nećemo priznati nezavisnost ni faktički, ni de jure“, rekao je Vučić tokom obraćanja u hali u Vranju gde je dočekan uz skandiranje i uz muziku trubača.

Govoreći o formiranju Narodnog pokreta za državu rekao je da je „strašno važno da se ujedinimo i pozovemi one druge koji do sada nisu bili ni u jednoj stranci, a žele da sačuvaju našu Srbiju”.

Aleksandar Vučić u Vranju Foto:Screenshot/RTS

„Naša prva obaveza je da čuvamo Srbiju, druga da čuvamo nacionalne interese, i treća da čuvamo mir i stabilnost. U Vranju nam se rodilo 620 dece, a umrlo preko 1.000 ljudi. Za koga gradimo puteve, obnavljamo muzej“, kaže Vučić.

„Vranjanci su čuvari naše teritorije“

Na mitingu u Vranju, Vučić je obećao veća izdvajanja za Pčinjski, Toplički i Jablanički okrug kroz subvencije i ulaganja. To je pre više godina obećao i u Kuršumliji, nešto poput „kosovskog dodatka“, ali se to nije dogodilo. Vučić je ljude u Vranju nazvao „čuvarima teritorije“. Dodao je da je 623 dece rođeno u Vranju prošle godine, dok je umrlo više od hiljadu.

Radnici Jumka uzvikivali su „Aco, Srbine“ i „Nema predaje“, a Vučić je gledajuci u njih rekao da mu najveće pridike drže ljudi koji sarađuju sa „albanskim mafijašima“, ne precizirajući na koje ljude misli, prenosi N1. 

Aleksandar Vučić u Vranju Foto:TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Vučić je obećao i investitore, veće plate kao i veliko povećanje penzija.

PROČITAJTE JOŠ

Najavio je Centar izvrsnosti od devet miliona evra za obrazovanje mladih, kao i stadion i zatvoreni stadion u Vranju. Kritikovao lokalnu vlast u Bujanovcu – pomoći će država i njima, kaže, iako su „isključili Srbe iz vlasti“.

Kilometarske kolone na ulasku u Vranje

Uoči skupa na ulasku u Vranje snmljene su duge kolone autobusa.

Sama hala u Vranju, koja prima oko 4.000 ljudi, popunjena je do poslednjeg mesta. Kako navodi reporter N1 sa lica mesta, oni koji nisu mogli da uđu dobili su informaciju da će im se Aleksandar Vučić obratiti ispred hale.

„Priđite bliže jedni drugima da bi se predsednik uverio u podršku koju ima“, saopšteno je preko razglasa ispred hale, gde je više od hiljadu građana.

Vučićeva tura na jugu: Vranje, Bujanovac, Trgovište, Bosilegrad

Nakon Vranja, Vučić bi trebalo da poseti Bujanovac, potom će obići novu vatrogasnu stanicu u Trgovištu, nakon čega će obići završne radove na rekonstrukciji objekta Predškolske ustanove „Dečija radost“ u Bosilegradu.

Nakon toga obići će Vlasinsko jezero i radove na izgradnji kolektora otpadnih voda.

Ovo je pšrav Vučićeva tura po Srbiji. Kako je najavljeno na sednici Glavnog odbora SNS, do kraja godine će obići svih 25 okruga.

BONUS VIDEO: Vučić počeo posetu Pčinjskom okrugu posetom sela Mrtvica.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare