Predsednik Srbije Aleksandar Vučić podelio je danas, tokom posete Gučevu gde je razgovarao sa predstavnicima Vojske Srbije o vraćanju redovnog vojnog roka, jednu od svojih "brojnih" priča iz mladosti u kojima je on, naravno, prkosio pravilima i zakonima.

Vučić je, govoreći o mogućem uvođenju redovnog vojnog roka, istakao kako bi vraćanje vojske u nekim manjim gradovima u Srbiji stvorilo „novi život“.

„To su fabrike za gradove u kojima će da to da bude. To je više potrošnje u restoranima, kafanama, u svemu drugome. Ti vojnici će da izlaze, i to neće biti kao nekada da ti ne smeš da izađeš u grad. To nije kao u naše vreme“, rekao je on.

PROČITAJTE JOŠ....

Potom, on je ispričao kako je izgledalo služenje vojnog roka u njegovo vreme. Naravno, poenta je da je predsednik kao mladić bio neko ko je uvek „prkosio“ pravilima, ali da to nije tajna i da nema šta o tome mnogo da se priča kad već svi to znaju.

Nema šta mnogo da se priča, osim ako tu priču ne slušamo od predsednika – tada svi u njegovom okruženju (neki po službenoj dužnosti, neki zato što vole) pomno prate radnju događaja iz mladosti šefa SNS.

„Mene su kažnjavali, išao sam tamo u pritvor kad bih bežao u grad. Mi smo preko Tilave išli tamo, prema Dobrinji u Sarajevo. Pošto moram sve da kažem, kao da je velika tajna, ima njih 500 koji sve znaju, sve su ispričali. Kao kad mi je Kolinda rekla ’Znate, mi imamo nešto oko vašeg ponašanja na stadionu’. Rekoh: ‘I? Kao da to niko ne zna, pa ste mi otkrili ne znam šta“, prepričao nam je Aleksandar Vučić tu „neverovatnu“ sekvencu iz svog života.

Podsetimo, on je napomenuo da bi obavezni vojni rok za muškarce trajao 75 dana, dok bi za žene bio dobrovoljan, kao i da bi mogao da bude uveden za oko godinu dana. Dodao je da tu ima nekoliko drugih problema, ali da mora da se pokuša i da se sačuvaju ljudi u zemlji, kao i da će se odrediti ne beznačajna novčana naknada za vreme koje provedu u kasarnama Vojske Srbije.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare