Aleksandar Vučić Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ/ bs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom komentara da je jedini iz Evrope koji je čestitao pobedu Vladimiru Putinu na predsedničkim izborima, da nije ničiji sluga, već se ponaša kao predsednik države koja samostalno i suvereno vodi svoju politiku. Vučić je čestitao Ani Brnabić izbor na funkciju predsednice Skupštine Srbije, ocenjujući da opozicija nikada neće doći na vlast ako se bude ponašala kao što je činila u sredu na konstitutivnoj sednici parlamenta, tvrdeći da su, kako navodi, pokrali toalet papir iz WC-a.

Vučić je novinarima u Briselu, gde je prisustvovao Međunarodnom samitu o nuklearnoj energiji, istakao da će čestitati kome on hoće, štiteći uvek interese Srbije.

„Nisam sluga bilo čiji, volim svoju zemlju najviše na svetu i ponašam se kao predsednik samostalne i suverene zemlje u najboljem interesu njenih građana“, dodao je Vučić.

PROČITAJTE JOŠ...

Vučić je čestitao Ani Brnabić izbor na funkciju predsednice Skupštine Srbije, ocenjujući da opozicija nikada neće doći na vlast ako se bude ponašala kao što je činila u sredu na konstitutivnoj sednici parlamenta.

„Pokrali su toalet papir iz skupštinskih prostorija i gađali Anu Brnabić i ostale koji su bili za tim stolom. Ako je to Srbija koju predlažu građanima, verujem da nikad neće doći na vlast, a Ani čestitam, jer je težak posao pred njom“, rekao je Vučić novinarima u Briselu.

Vučić je istakao da nije sporno da on bude glavna tema raprava u parlamentu, a da se sutra uveče sprema da odgovori onima koji tvrde da je dogovorio da ga linčuju u Srebrenici, odnosno da njegov brat nosi skupu odeću.

Govoreći o susretu sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, na marginama Međunarodnog samita o nuklearnoj energiji, Vučić je rekao da su razgovarali o Ukrajini, obavezama Srbije u procesu evropskih integracija i najavio da će uskoro posetiti Pariz.

Vučić je, sumirajući učešće na samitu, je rekao da je za Srbiju važno da promeni zakonski okvir koji se tiče moratorijuma na nuklearnu energiju.

Prema njegovim rečima, četiri modularna nuklearna reaktora bi donela 1.200 megavata struje, zelene energije, ali je to investicija od 7,5 milijardi evra.

Postavio sam pitanje mogućnosti finansiranja, rekao je Vučić i dodao da Srbija nema ni dovoljno stručnjaka za pitanja nuklearne energije.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare