Aleksandar Vučić Foto:Screenshot/TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je ostavku Aleksandra Vulina i rekao kako on (Vulin) "nije bio ruski agent" i dodao je da se "zahvaljuje Vulinu na doprinosu u očuvanju bezbednosti Srbije i tome da naša zemlja bude samostalna i nezavisna". Vučić je još rekao i da se raduje "saradnji sa Vulinom u budućnosti".

„Za mene nije jednostavno da komentarišem, Vulin mi je drug i neko s kim sam proveo mnogo vremena. Ja razumem njegovu reakciju, ali nije otišla njegova glava, niti bilo šta slično. Ono što je važno je da su svakako postojali pritisci od početka kada je on imenovan na tu dužnost“, rekao je Vučić u Nacionalnom dnevniku Pinka o ostavci Aleksandra Vulina.

Vučić je rekao da su pritisci oko imenovanja Vulina bili „nedvosmisleni“.

„Ali mi ti nismo menjali, ali on odlično zna kako se to kreće i kakve su posledice bile i kakve bi mogle da budu. Ja ne mogu da komentarišem sve stvari, ne samo zato što sam predsednik Republike, nego i što sam obavezan da čuvam tajne“, rekao je Vučić.

„Želim da mu se zahvalim na doprinosu u očuvanju bezbednosti naše zemlje i tome da naša zemlja bude samostalna i nezavisna. Radujem se saradnji sa njim u budućnosti, nije kraj života“, dodao je on.

Vučić je naveo i da Aleksandar Vulin „nije agent“.

„Vulin nije agent Rusije, što su neki neretko to izgovarali, a ne bih da govorim ko je sve agent nekih drugih zemalja, a pre svega zapadnih. Aleksandar Vulin nikada nije bio ruski agent, ali da je voleo Rusiju više od SAD-a, u to nema sumnje. On se svakako time ponosi, ali klada kažu da je radio za drugog, tu je reč o notornoj laži“, zaključio je Vučić.

Podsetimo, ranije danas Aleksandar Vulin podneo je ostavku na funkciju direktora BIA i naveo da to čini jer ne želi da bude „povod za ucene i pritiske na Srbiju i srpski svet“.

U obrazloženju odluke da napusti mesto direktora BIA, Vulin je naveo da EU i SAD traže „njegovu glavu“ i da se povlači kako Srbiji ne bi bile uvedene sankcije.

***

BONUS VIDEO – Vučić potpisao odluku o raspuštanju parlamenta, izbori 17. decembra

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar