Aleksandar Vučić predsednik Srbije tokom gostovanja na televiziji Pink Foto:Screenshot/TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras, govoreći o mandataru za novu Vladu Srbije, da je u trci ostalo dvoje, eventualno troje kandidata. Dodao je da misli da je Siniša Mali "odlično odradio posao kao ministar finansija i da može da bude premijer za četiri godine, ukoliko se dodatno uozbilji".

Upitan ko će biti novi ministri finansija i energetike, on je rekao da će o tome razmišljati mandatar, a da će on reći svoje mišljenje.

„Recimo, Siniša Mali je obavio odličan posao, može da bude dobar premijer za četiri godine, u nekoj budućoj vladi ako se bude i dalje pokazivao, dokazivao, radio vredno i dodatno se  uozbiljio“, rekao je Vučić za TV Pink.

On je dodao da će u subotu na sednici Predsedništva SNS biti doneta odluka o kandidatu za predsednika Skupštine Srbije i ostalim funkcijama, predsednicima odbora u skupštini.

„Dali smo mnogo toga opozicionim strankama što je fer i oni su danas bili zadovoljni, nisu ni verovali da će toliko da dobiju“, rekao je on.

Upitan ko će biti budući mandatar, Vučić je rekao: „Videćemo“.

„Ja mislim da je tim najvažniji. Mislim da je u igri ostalo dvoje, eventualno troje ljudi, tako da suzilo se“, naveo je Vučić.

BONUS VIDEO: Nova Vlada, isti cilj: Na kakvim „točkovima“ Srbija nastavlja put ka EU?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare