Aleksandar Vučić Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Sastanak Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) održan je danas u 17 sati u sedištu SNS-a na Novom Beogradu. Sednici je prisustvovao i predsednik stranke Aleksandar Vučić. On je u obraćanju nakon sednice rekao da se razgovaralo o aktuelnoj političkoj situaciji, zatim o velikom skupu u Beogradu i o skupštini SNS koja se održava 27. maja u Kragujevcu.

„Do večeras smo uspeli da prikupimo gotovo 20.000 naoružanja, to je svakako najveći uspeh koji je Republika Srbija mogla da napravi u teškom, delikatnom vremenu i tragedijama koje su nas zadesile“, rekao je Vučić na samom početku obraćanja.

On je dodao i da su razgovarali o situaciji na KiM.

„Postoji plan kojim pokušavaju Srbiji i Srbima da kažu da su saslušali izlaganje o nacrtu Statusa ZSO. Suština je da mi njih priznamo i da oni nikada ništa ne učine“, rekao je.

Najavljujući Skupštinu stranke on je rekao da će u Kragujevcu biti oko 4.000 delagata.
„Ono što je veoma važno jeste da stranka sa novim rukovodstvom može da odgovori svim izazovima. delegati će 27. maja doneti odluku hoće li SNS da se priključi novom pokretu“, rekao je Vučić.

On je govorio i o mitingu SNS koji je zakazan za 26. maj.

„To je skup nade, neka dođu seljaci da razgovaramo“

„Nije to miting SNS niti nikakav kontramiting, to je običan skup koji pravimo svake tri, četiri godine, poslednji u aprilu 2019. Ovo je skup za sve ljude, dobre ljude Srbije, i koji su užasno pogođeni onim što se dogodilo pre desetak dana i koji traže izlaz za našu zemlju, ovo je skup za one koji hoce da podrže one koji su izgubili najbliže“, rekao je Vučić i dodao:

„Takođe, ovo nije skup protesta, ovo nije skup ljutnje, ovo ne sme da bude skup mržnje, bez obzira što prema nama prave jedino mržnju. Taj skup mora da bude sve suprotno od onoga što drugi rade, što drugi prave. Mislim da to dugujemo našoj deci, porodicama i budućnosti. Moramo na tom skupu da pokažemo put Srbije ka napred, u budućnost i da uverimo Srbiju da će Srbija, ne samo da opstane, već da će moći još brže da napreduje“, rekao je on i dodao:

„Nećemo imati dovoljno sendviča. Prijaviće se devojke i žene, pravićemo sendviče zajedno“, kazao je.

On je dodao da je u pitanju „skup nade“ i pozvao seljake da dođu kako bi razgovarali.

„26. maj početak 16 sati, da ljudima ulijemo nadu da možemo da živimo normalno, gde ih neće pozivati na nasilja, ubistva, da pokažemo ljudima kako može da izgleda Srbija“, rekao je Vučić.

On je, rekao da, „pošto se naslušao svega poslednjih dana o nazadovanju Srbije“, ne postoji nijedna sfera koja nije napredovala.

„Kada govorite o poljoprivrednicima nezadvoljnjim, kada kažete da je inflacije sto posto nije – nije ni blizu. Samo da vidite koja je razlike u onome što je Srbija bila tada, a šta je danas i u kakvim su traktorima bili tada na ulicama, a kakvim sada. Pritom ih pozivam na razgovor, jedino što me zanima jeste da razgovaramo argumentovana, da vidimo šta država može a ne šta neko želi“, naveo je predsednik SNS.

Podsetimo, sastanak Predsedništva SNS  održan je u sedištu stranke na Novom Beogradu, a sednici operativno-političkog stranačkog tela prisustvovao je i predsednik stranke Aleksandar Vučić.

Sednici su prisustvovali i najviši funkcioneri SNS – Ana Brnabić, Miloš Vučević, Vladimir Orlić, Bratislav Gašić, Aleksandar Martinović, Petar Petković, Nikola Selaković, Tomislav Momirović, Aleksandar Šapić, Zlatibor Lončar, Maja Gojković, Siniša Mali, Nebojša Stefanović, Goran Cvetanović, Vladimir Đukanović, Zoran Đorđević, Sandra Božić, Mirsad Đerlek i drugi.

***

BONUS VIDEO – Vučić: Na izbore idemo u septembru, o tome ću obavestiti narod 26. maja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare