Aleksandar Vučić Foto:REUTERS/Brendan McDermid

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je komentarisao potpisivanje "Dogovora za pobedu" koju su potpisale opozicione partije koje organizuju proteste "Srbija protiv nasilja" i tom prilikom je ocenio da je pobeda "kada se prebroje glasovi".

„Već sam srušen“, izjavio je Vučić u obraćanju medijima nakon što je održao govor u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

„Moja majka je meni uvek govorila prvo skoči, pa reci hop, a ovi (opozicija) viču jedno 20 puta hop, hop, a nikako da skoče. Pobeda je kada prebrojimo glasove“, rekao je predsednik Srbije.

Vučić je odgovarajući na novinarsko pitanje o pisanju hrvatskih medija rekao da „srpska opozicija i hrvatski mediji valjda žele isto“.

„Što je prirodno i ja bih na mestu i jednih i drugih. Ja im ništa ne zameram, imaju iste ciljeve. Čestitam im i jednima i drugima“, istakao je predsednik Srbije.

Vučić kritikovao RTS

Vučić je rekao da je govorio na engleskom jeziku kako bi se njegova poruka „lakše razumela“.

„Žao mi je zbog ljudi u Srbiji, kažu da je RTS prilično loše uradio, izvinjavam se ljudima, nije moja krivica“, rekao je Vučić.

„Ne mislim da je bilo bilo kakve namere i da je u pitanju samo javašluk i nepripremljenost, ništa više od toga. Prosto ne verujem u teorije zavere“, dodao je on.

Upitan o reakcijama na njegov govor u Generalnoj skupštini UN-u, Aleksandar Vučić je rekao da još uvek nije dobio nijednu reakciju.

On je dodao i kako zvaničnici sada „verovatno između sebe pričaju kako je zaostao u prošlosti“.

„Sada verovatno kažu – bio je jedan izgovorio je ime svih njih. Niko mi nije rekao da sam bio oštriji niti očekujem da će neko to da mi kaže“, izjavio je predsednik Srbije.

„Nisam dete da takve stvari očekujem, to je u bajkama, nema ništa od toga, naše je bilo da kazemo šta je istina“, odgovorio je Vučić na pitanje o tome da li će neki početi da poštuju principe međunarodnog prava nakon njegovog obraćanja u Generalnoj skupštini UN-a.

Vučić se u obraćanju novinarima u Njujorku zahvalio generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija Anotoniju Guterešu za doprinos koji je pružio ostvarenju principa UN-a.

Predsednik Srbije je najavio da će se sastati i sa potpredsednikom Kine i Miroslavom Lajčakom.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare