Aleksandar Vučić u Studenici Foto: Printscreen/TvPink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je tokom jučerašnjeg dana manastir Studenicu, a kamere su snimile momenat kad je prvi čovek države "pokušao" da daruje ikonu.

PROČITAJTE JOŠ...

Tokom posete manastiru Studenica, predsednik Srbije je snimljen u momentu kad mu neko iz pratnje stavlja novac u ruke kako bi darivao ikonu. Nekoliko sekundi kasnije, kad je Vučić trebao da se pokaže na delu i da ostavi novac – usledio je neuspeh. Predsednik se uhvatio za drugi, prazniji džep.

Snimak na društvenim mrežama, između ostalih, objavio je i Nemanja Šarović, nekadašnji partijski kolega Aleksandra Vučića iz Srpske radikalne stranke.

Među komentarima korisnika društvenih mreža, posebno izdvojio jedan:

Vučić se nakon posete Studenici, pohvalio i na društvenoj mreži Instagram.

„Na mestu istorije, u zadužbini Stefana Nemanje i istočniku vladarske loze Nemanjića, izvorištu države i vizije onoga što Srbija danas jeste i što će tek biti. Zahvalan sam starešini manastira Studenica ocu Tihonu na toplom dočeku i mudrim rečima koje su u svemu na tragu prvog arhiepiskopa srpskog, Svetoga Save. Molimo se za mir, bratsku slogu i napredak naše Srbije, dok se sa ponosom i osećajem ogromne odgovornosti sećamo legata naših slavnih predaka“, napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.

Pored snimka na kom se vidi kako celiva ikonu, ono što je posebno privuklo pažnju javnosti jesu i skupocene patike koje predsednik nosio tokom obilaska Studenice. Više o tome pročitajte u posebnom tekstu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare