Aleksandar Vučić predsednik Srbije obraćanje naciji Foto:TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Tamara Stojanović, članica Stranke slobode i pravde, uputila je otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom njegovo izjave da je laž da se pomoć za obolelu decu prikuplja putem SMS poruka. Ona je pitala predsednika Srbije da li ga je sramota zbog onoga što je izgovorio,

Pismo prenosimo u celosti:

Gospodine predsedniče, da li Vas je sramota izgovorenih reči? 600.000 evra ste još u decembru 2023. godine obećali za lečenje dve devojčice, a šta ćemo sa ostalih 37 osoba obolelih od distoficnom buloznom epidermolizom ( bolest leptira – poznata u narodu). I nisu to bilo kakve kreme za lečenje rana, već genetska terapija, koja bi ubrzala zarastanje tih rana i omogućila im život bez bola. Spominjete i da ste nekima dali 2 miliona za lečenje. Da jeste! Obezbeđeno je za njih pet godišnje, a šta ćemo ako bude i 6-o? Opet će narod odvojiti od usta svoje dece, da bi se naša lečila. Ne potcenjujte humanost ljudi, već im se priključite!

PROČITAJTE JOŠ...

Novac kako kažete, a citiraću Vas “Sve to kako se skuplja okolo, naokolo uglavnom niko ništa nije sakupio već dala država”.

E pa dragi naš predsedniče, kao majka deteta koje moli za SMS poruku, poručujem Vam da prestanete više da nas omalovažavate i vređate.

Našu decu leci isključivo narod, ne država, ne vi!

Sakupilo se već za mnogo dece i odraslih, sakupilo se i spasilo mnogo života, dok ste vi sedeli u vašim foteljama i gledali gde ćete pre oteti.

Zato ću Vas ljubazno zamoliti da izađete i javno se izvinite svim roditeljima obolele dece, kao i svim humanim ljudima koji tu istu decu leče!

Šta je Vučić rekao?

Predsednik Srbije Aleksandar govorio je utorak veče na RTS-u o lečenju dece SMS porukama, navodeći da je laž da se pomoć na taj način skuplja.

Aleksandar Vučić, Nacionalni stadion, radovi, obilazak
Aleksandar Vučić Foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

Naime, dok je govorio o lečenju dece leptira, predsednik je uvredio sve koji su ikada učestvovali u akcijama sakupljanja pomoći za bolesnu decu i zaposlene u fondacijama koji su godinama upravo na taj način prikupljali pomoć usled neaktivnosti i nemara države.

“Toliko smo novca uložili da me je sramota stvarno da na to odgovaram. Reći ću vam, to lečenje košta 600.000 evra, reč je opekotinama. I to će biti dostupno najkasnije od 13. ili 14. avgusta ovde u Beogradu. To košta 600.000 evra za jedno dete, a ima dece za koju smo izdvojili i dva miliona evra. I sve je to država Srbija uvek uradila, sve to što pričate kako se skuplja okolo i naokolo, uglavnom niko ništa nije skupio”, rekao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare