Viktor Orban i Alekandar Vučić Foto: Milos Miskov / AFP / Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je mađarskom premijeru Viktoru Orbanu čestitao pobedu na izborima za Evropski parlament (EP) u Mađarskoj i da će sa njim nastaviti "prijateljsku saradnju".

„Dug i sadržajan telefonski razgovor sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom. Čestitao sam mu još jednu pobedu koju je ostvario u Mađarskoj. Nastavljamo prijateljsku saradnju, koja za naše dve zemlje i region garantuje mir, stabilnost i prosperitet“, napisao je Vučić na Instagramu.

Na izborima za Evropski parlament u Mađarskoj, koalicija koju predvodi Orbanova stranka Fides osvojila je 44,9 odsto glasova, a drugo mesto je zauzela stranka Tisa na čijem je čelu Peter Mađar.

Orban, čija se vlada smatra najbližim saveznikom Rusije u EU, u izbornoj noći je izrazio nadu da će većinu u EP imati partije koje se protive naoružavanju Ukrajine.

„Da sumiramo rezultat evropskih izbora, to bi bio ovakav telegram upućen Briselu: Migracija stop, rodna politika stop, rat stop, (Džordž) Soroš stop, Brisel stop“, kazao je Orban.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare