Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Iz Udruženja građana “Ne damo Jadar” saopšteno je da oni nemaju nikakce veze sa najavama dolaska Vučića u Gornje Nedeljice, te oni neće prisustvovati sastanku sa šefom srpske države.

Iz ovog udruženja upozoravaju da je lokalna vlast u Loznici već počela pripreme za Vučićev dolazak i da poziva na sastanak podobne ljude koji će hvaliti projekat Rio Tinta.

“Udruženje nema nikakve veze sa svim večerašnjim najavama oko dolaska predsednikako prenetim po medijima Srbije. Predsednik se jutros najavio lično pozivom Zlatku Кokanoviću i rekao da će doći u naredna tri dana.Takođe rekao je da želi da vidi samo predstavnike Udruženja i meštane okolnih sela koji se bore protiv rudnika. Rekao je da sve što budemo želeli biće ispunjeno u dogovoru sa kancelarijom predsednika Republike”, navodi se u saopštenju.

Oni upozoravaju da danas, od 16 časova, lokalna vlast obilazi sela i vrši pripreme za dolazak predsednika isusret sa podobnim ljudima koji će hvaliti projekat “Jadar”.

“Za njegov dolazak smo saznali iz medija, a tek posle toga smo obavešteni od njegovih saradnika u 21 i 30. Očigledno je da manipulacija i pritisak na nas konstantno traju. Mi se sutra nećemo sastati sa predsednikom, a ne znamo ko hoće. Sve što se od večeras bude dešavalo oko najavljene posete, nema veze sa Udeuženjem ‘Ne damo Jadar’. Sutra narod blokira Srbiju zbog spornih zakona kojima smo mi najviše ugroženi. Nećemo izdati. Hvala Srbijo”, poručuju iz ove organizacije.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetiće sutra Gornje Nedeljice kod Loznice, gde će od 15.00 časova razgovarati sa svim zainteresovanim građanima sa područja 12 sela Jadarskog kraja u kojima postoji najviši stepen zabrinutosti zbog istraživanja koja vrši kompanija Rio Tinto, saopšteno je iz Kabineta predsednika Republike.

BONUS VIDEO: Nova.rs u Jadru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare