Lider pokreta "Kreni - promeni" Savo Manojlović rekao je na konferenciji za medije da neće ući u Skupštinu grada Beograda.

„Kreni Promeni doneo je odluku da napušta parlament Beograda i Skupštinu opštine Novog Beograda, zbog izbornih malverzacija koje su se desile, odbijamo da učestvujemo na ovaj način, u potpunom kršenju zakona i Ustava. Na ovim izborima dešavale su se mahinacije. Imali smo situaciju da predsednik kmeči kada dobijete 30 minuta godinšnje na RTS, imali ste duple biračke spiskove. Imamo sad i u Nišu prekrajanje izbornih spiskova, istu situaciju na Novom Beogradu, Vračaru, Starom gradu i Čačku“, rekao je Manojlović.

Savo Manojlović

Dodao je da je to uvod u diktaturu.

„O ovome smo posebno obavestili sve iz opozicije, na ovaj korak, mislim na opozicione liste koje su učestvovale. Ovo nije nikakvo povlačenje, mi ćemo se zajedno sa građanima boriti i za Sajam i EXPO“, kaže Manojlović.

PROČITAJTE JOŠ:

Rekao je da za ovaj potez nema podršku opozicije. Obrazlagajući kako će vraditi mandate rekao je:

„Tehnički ono što će biti urađeno jeste da će mandati biti verifikovani, a onda napuštena Skupština. Odborničke naknade neće biti prihvaćene,  to ćemo tehnički uraditi jer bi sa ostavkama, bio bi dug proces a i oni bi otišli kod stranaka vlasti“.

Rekao je da ovo korak koji predstavlja odgovornost prema biračima.

Dodaje da u Nišu pokret Kreni promeni neće napustiti Skupštinu u tom gradu.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare