Ana Gođevac, SSP
Ana Gođevac Foto: Nova S

Odbornica Stranke slobode i pravde (SSP) u Skupštini grada Beograda Ana Gođevac izjavila je danas da je očigledno da Srpska napredna stranka (SNS) smatra da "Beograd treba da ima onoliko glasača koliko joj je potrebno da ponovo otme vlast".

Gođevac je za list Danas rekla da je u poslednjih mesec dana porastao broj punoletnih građana i glasača u skoro svim beogradskim opštinama, za šta se sumnja da je posledica prijavljivanja građana iz drugih mesta na beogradske adrese, zbog glasanja na predstojećim izborima.

„Na Vračaru je od poslednjih izbora do septembra pao broj glasača za 88, a onda je za samo mesec dana porastao za 356. To apsolutno nije moguće“, rekla je Gođevac.

Ona je istakla da „mnogi pošteni policajci u takvim izbornim mahinacijama neće da učestvuju“ i da je poznato da se ti novi stanari upisuju kad „padne sistem“, tako da se ne vidi kada su uneti.

I odbornik Zeleno-levog fronta u Skupštini Beograda Dušan Pavlović je za list Danas izjavio da ta stranka ima informacije o porastu broja birača na spiskovima.

Pavlović je rekao da pravni tim te stranke „radi na strategijama kojima će se boriti protiv ovih, ali i ostalih predizbornih malverzacija vladajućeg režima“.

„A po svemu sudeći će ih biti još dosta: od odluke da se jednom određeni kontrolori 15 dana pre izbora ne mogu zameniti drugima, bilo da su bolesni, odustali ili na bilo koji drugi način sprečeni da dođu na izborno mesto na izborni dan, do, na primer, odluke o tome da na izbornom mestu u prostoriji ne sme da bude više osoba koje glasaju od broja obezbeđenih paravana, što će praviti ogromne gužve ispred izbornih mesta i slično“, rekao je Pavlović.

BONUS VIDEO: Uskoro ponovo glasanje 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare