Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas najavio je da će se na sajtu Stranke slobode i pravde (SSP) uskoro naći kalkulator koji će svakom građaninu u Srbiji moći da pokaže koliko para će mu država vratiti kada se vlast promeni.

Prema njegovim rečima, potpredsednik SSP Dušan Nikezić izračunao da će svakom penzioneru koji je 2014. godine imao penziju 35.000 dinara, posle promene vlasti biti vraćeno 108.348 dinara, jer mu je toliko država uzela.

Tako će penzioneru koji je imao 38.000 dinara biti vraćeno 140.156 dinara, a onome ko je imao 50.000 biti vraćeno 282.253 dinara, dodao je on.

„Gospodin Dušan Nikezić je izračunao i ja danas mogu da kažem svakom građaninu Srbije, ko je imao penziju 35.000 dinara 2014. posle promene vlasti biće mu vraćeno 108.348 dinara, toliko mu je država uzela. Ko je imao 38.000, 140.156, ko je imao 50.000 dinara 282.253 itd…Njima je to uzeto, a sve što se nekom uzme mora da se vrati. Vraćala se i stara devizna štednja koje su Vučić, Milošević, Šešelj i Dačić potorošili svojevremeno i to je bilo nestalo. Mi ćemo napraviti sutra da u ovoj zemlji zaista osetite neku sigurnost i stabilnost“, naveo je lider SSP-a.

Priča vlasti da je glas za opoziciju glas za Đilasa, kako navodi, nije tačna, već je to, kako kaže, glas za povratak normalnosti, stabilnu, bezbednu, mirnu Srbiju.

„Za Srbiju u kojoj ćemo moći da pošaljemo našu decu ne samo u školu, nego i na koncert i na utakmicu, a da se ne plašimo za njih“, naveo je Đilas, a potom objasnio šta znači glas za predsednika Srbije.

„Glas za Aleksandra Vučića je glas i za Anu Brnabić i za Novaka Nedića i za Belivuka i za Aleksandra Stankovića i za Radoičića i Veselinovića i za Tomu Monu, za inflaciju i za nestabilnost koju imamo. Glas za Aleksandra Vučića je glas i za to da mi zaista živimo u nestabilnoj i nesigurnoj zemlji, za rast cena, za pogoršanje naše pregovaračke pozicije o Kosovu i Metohiji“, rekao je Đilas u emisiji „Među nama“ na TV Nova.

PROČITAJTE JOŠ....

On je rekao da je glas za opoziciju „glas za pristojnost“ i istakao da „garantuje da nikada nećemo ličiti na Aleksandra Vučića“.

Nesvakidašnju situaciju u skupštini u kojoj ga poslanici vlasti koliko pominju, Đilas objašnjava kao dokaz sunovrata ovog društva i države od strane Srpske napredne stranke.

„Nisam problem samo ja, problem je što se takve stvari, što je manje vidljivo, dešavaju ljudima po celoj Srbiji kojima se pale automobili, deca izbacuju iz vrtića, ucenjuju za posao, prebijaju. Juče su me 239 puta pomenuli iako nisam tamo“, rekao je on.

Đilas je istakao da je mnogo važnije da pošaljemo poruku ljudima kako će zemlja da izgleda nakon izbora, kako ćemo da rešimo ekonomske probleme, rast cena, da ne budemo pod sankcijama i izolacijom, kako ćemo da vratimo penzije.

On očekuje da na nivou Srbije dođemo u situaciju da SNS i SPS ne mogu da formiraju vlast, a da ljudi iz cele opozicije, ne samo proevropske pokažu da li su spremni da se pravi tehnička Vlada koja će demontirati ovaj mafijaško – kriminalni režim, omogućiti slobodu medija i informacije ljudima da bi na nekim budućim izborima glasali za listu kojoj veruju.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare