Biljana Stojković Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Nova politička organizacija nastala iz predizborne koalicije "Moramo" će imati takvu strukturu da će svaka posebna grupa moći da održi svoj identitet. Ljudi u Skupštini slobodne Srbije su prepoznati kao ugledni stručnjaci u različitim oblastima i biće uključeni u politički savet nove organizacije, bez obaveze članstva, rekla je Biljana Stojković, članica Skupštine slobodne Srbije koja se priključuje ovoj novoj političkoj organizaciji čiju okosnicu čine Nebojša Zelenović iz platforme Akcija i Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka.

Prema rečima Radomira Lazovića iz Ne davimo Beograd koji neće pristupiti ovoj novoj organizaciji i strukturi političkog delovanja, proces ukrupnjavanja platforme Akcija, Ekološkog ustanka i manjih organizacija je koristan za koaliciju „Moramo“.

„Ukoliko se proces završi uspešno, nastavićemo kao koalicije od dve članice. Do tada, sve ostaje isto“, rekao je Lazović.

Podsećanja radi, pre nešto više od sedam dana Otvorena građanska platforma Akcija, Ekološki ustanak i stranka Zajedno za Srbiju ušle su u zvaničan proces stvaranja nove političke organizacije.

Biljana Stojković kaže da je Skupština slobodne Srbije bila deo koalicije „Moramo“ tokom kampanje, a posebno kroz predsedničke izbore.

„Prepoznali smo u toj grupaciji političke vrednosti koje su nam najbliže, kao i aktivnosti u kojima smo i sami učestvovali i zajedno organizovali sa organizacijama koje su se ujedinile u ‘Moramo’. Logično je bilo da nastavimo tu saradnju“, ističe ona.

Opširnije čitajte na portalu Danas.

BONUS VIDEO – Biljana Stojković o zaključku kampanje, ustavnom patriotizmu i najavi nasilja na dan izbora

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar