Marinika Tepić, Aleksandar Vučić
Foto: Vesna Lalić/Nemanja Jovanović/Nova.rs

"Svaki put se pokazalo da smo govorili istinu i bili u pravu, kao i za Krušik, i za EPS, i za Telekom-Kurir, i za Brnabićeve i Aseko, pa tako i sada - da je Belivuk klan izvršilac Vučićeve boleštine sa bakljadama protiv Dragana Đilasa", rekla je za Nova.rs potpredsednica Stranke slobode i pravde i nosilac liste "Ujedinjeni za pobedu Srbije", Marinika Tepić.

Marinika Tepić pre više od godinu dana održala je konferenciju za medije u Pančevu, gde je govorila o vezama vlasti SNS i klana Veljka Belivuka. Komentarišući ekskluzivna saznanja portala Nova.rs da je vođa kriminalnog klana učestvovao u organizaciji bakljada i da je to radio za državu, Tepić je rekla da njima „nije potrebno priznanje ubice Belivuka“ da bi znali koje nalogodavac.

Pročitajte još...

„Sećate se da je Vučić poslao i onog svog Lovrekovića da me gađa kokoškom pre više od godinu dana kada sam o sprezi Vučićeve SNS i Belivuk klana pokazala dokaze – i fotografije i snimke. Sećate se i kako je onda Vučić krenuo po televizijama i lično “sudio” Belivuku samo da bi prikrio svoju spregu s ovim ubicama Ali džaba mu. Uvek se pokaže da smo govorili istinu. I zbog toga je Vučić otek’o i zabrinut je, zbog sebe, a ne zbog građana. Obruč se steže i on ne može više da zatrpa svoje tragove do mafije, ma koliko se predstavljao “šokiranim”, ma koliko kao dželat izigravao žrtvu. Nama nije bilo potrebno priznanje ubice Belivuka da bismo znali ko je nalogodavac, a ko izvršilac“, ističe ona.

Ona tvrdi da je sve dokumentovano i dokazano još 9. februara prošle godine.

„Dokumentovali smo kako su članovi Belivuk klana uoči hapšenja zapošljavani. I to u javnim preduzećima u kojima su im ugovore potpisali Vučićevi direktori, visoki funkcioneri SNS. Zato 3. aprila moramo da oslobodimo ovu našu Srbiju iz zagrljaja partije, bratije i mafije. I da se sudi i nalogodavcima, ne samo izvršiocima“, zaključila je ona.

Podsetimo, Tepić je na konferenciji za medije, održanoj u Pančevu, istakla da su bakljade na krovovima zgrada u Pančevu, u znak podrške SNS, organizovali i sprovodili saradnici i članovi kriminalne grupe uhapšenog Veljka Belivuka.

Veljko Belivuk, vođa kriminalne grupe kojoj se na teret stavlja sedam likvidacija, na saslušanju pred Tužilaštvom za organizovani kriminal (TOK) 7. februara 2022. godine, rekao je da je on radio za državu i da je organizova bakljade u znak podrške SNS.

„Objasnio sam one sitnice koje smo radili za državu, skandiranja, zaštita gej parade i slično, paljenje baklji, ono spontano spuštanje s krovova u vreme policijskog časa, „Đilase lopove“, i odmah da kažem, s Đilasom nemam ništa, ne podnosim ga organiski, da ne bude da njega nešto branim“, rekao je, između ostalog, Belivuk.

Šta je još rekao tužiocu vođa ozloglašene kriminalne grupe, pročitajte u posebnoj vesti.

BONUS VIDEO: Pogledajte kako su naprednjaci maltretirali građane tokom vanrednog stanja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram