Marinika Tepić Foto: Privatna arhiva

Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde i šefica poslaničke grupe "Pravac Evropa", istakla je da je samo tri sata nakon što je mladi inspektor Milan Isakov svedočio danas u slučaju "Jovanjica", Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je protiv njega podnet optužni predlog i još dvojice policajaca.

„Isakov, koji je zajedno sa inspektorom Slobodanom Milenkovićem učestvovao u razotrkivanju Predraga Koluvije i slučaja najveće fabrike droge u Evropi ‘Jovanjica’, naveo je jutros u svom svedočenju pred Specijalnim sudom da su državne, vojne i političke strukture umešane u kriminal i da su stale u odbranu prvooptuženog suvlasnika ‘Jovanjice’ Predraga Koluvije, kao i da mu je žao što su uhvatili državu u kriminalu, u proizvodnji droge, ali još više što imaju saznanja da pokušavaju da ih likvidiraju“, navela je Tepić u pisanoj izjavi.

Danas potvrđeni optužni predlog protiv mladog Isakova zbog navodne zloupotrebe službenog položaja je, kako je ocenila Tepić, kulminacija torture i pritiska da se „policajci slome nameštenim hapšenjima, baš kako je to državni aparat, zajedno sa kriminalcima, izveo i u slučaju inspektora Dejana Jovića, koji je još 2018. gonio Belivukov klan“.

„Na tu istu matricu šikaniranja i nameštenih hapšenja hrabrih policajaca podsetili smo i danas pred Specijalnim sudom uoči dolaska inspektora Isakova na svedočenje i gotovo naslutili da će tužilačke sluge režima pomoći u kriminalizaciji ovih čestitih policajaca, a jedan od tih najpoznatijih slugu jje upravo šef VJT i Beogradu Nenad Stefanović“, navela je Tepić.

„Isakov je jutro i sam pred sudom rekao da su ga poslali u zatvor samo zato što sam sa Milenkovićem i Mitićem uhapsio Koluviju, a VJT sa tužiocem Nenadom Stefanovićem na čelu, pokrenulo postupak protiv njega kao vrstu osvete. Kao i da uprkos svemu, nije pristao da lažno svedoči da je Milenković kriminalac, već da je hrabar“, dodala je ona.

Potpredsednica SSP-a je ocenila i da je „zloupotreba zakona i to što je tužiteljki Jeleni Stevančević, koja radi na slučaju Isakova skoro godinu dana – oduzet ovaj predmet pre nekoliko dana i to dok je na godišnjem odmoru“.

„Ovo je samo potvrda da optužnica služi kao ucena i pritisak, a time što je baš danas podignut optužni predlog, reč je o zastrašivanju i osveti Isakovu zbog Jovanjice. Najodgovorniji za obesmišljavanje Zakona o tužilaštvu i za potpunu politizaciju VJT je pomenuti šef Nenad Stefanović, koji je očigledan primer partijskog SNS tužiloca koji je grobar srpskog tužilaštva i glavni alat za progon svih koji su smetnja za SNS kliku i spregu sa kriminalom“, izjavila je Tepić.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar