Borko Stefanović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović je ocenio da je Srbija danas "daleko od normalne države" i to zbog "ponašanja vlasti".

„Srbija je danas daleko od normalne države i daleko od dobrog života za svoje građane, pre svega zbog ponašanja vlasti koja sprovodi pritisak na birače, medije i promoviše siromaštvo“, rekao je Stefanović koji se danas sastao sa delegacijom francuskog Senata.

On je tom prilikom podsetio na neophodnost hitnog usaglašavanja spoljne politike sa EU i uvođenje sankcija Rusiji, vodeći se isključivo interesima države Srbije.

Stefanović je istakao da se Srbija ne uključuje samo u EU, već da se vraća svojoj istorijskoj i kulturološkoj kući.

Naši građani žele da žive u evropskoj Srbiji sa slobodama i sređenim institucijama, bez korupcije i mržnje, poručio je poslanik SSP-a u Skupštini Srbije.

„Za nas EU znači i Evropu za ceo region i samim tim manje korupcije, autokratije, mržnje i nasilja, ali i dobar život za naš narod“, rekao je Stefanović i istakao nužnost postizanja punog dogovora sa Prištinom i primenu svih sporazuma koji bi sačuvali srpski narod na Kosovu kao i srpsku ustavnu poziciju oko statusa.

Podsetimo, ranije danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je članove Odbora za inostrane poslove, odbranu i oružane snage Senata Francuske i naglasio opredeljenje Srbije za dalje jačanje političkog dijaloga i ekonomske saradnje sa Francuskom, jednim od najznačajnijih bilateralnih partnera, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

***
BONUS VIDEO – Đilas traži tačan datum za beogradske i parlamentarne izbore

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar