Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da saopšti datum beogradskih i parlamentarnih izbora, jer je Srbija na prekretnici i građani treba da se izjasne da li žele evropski Beograd i evropsku budućnost Srbije.

Đilas je na konferenciji za medije podsetio da su pre tačno godinu dana održani beogradski izbori, na kojima je SNS dobila 70.000 glasova manje od opozicije.

„Vučić je tada javno obećao da će ovog aprila biti ponovljeni izbori u Beogradu, ali vidite da ih nema“, rekao je on.

Pročitajte još....

Đilas je naveo da se Srbija nalazi na prekretnici jer građani Srbije i beogradu imaju pravo da donesu odluku da li žele evropski glavni grad i Srbiju ili smatraju da treb ada ostaneo van kontinenta kojem pripadamo.

– Siguran sam da će na tim izborima, kad god ih Vučić bude zakazao, građani doneti pravu odluku – rekao je Đilas.

On je podsetio da je kao lider SSP preuzeo na sebe odgovornost da Vučiću u lice kaže da je ova vlast nelegitimna jer ima 70.000 glasova manje od opozije ali ad zna da u stranakama opozicije ima preletača koji će pomoći SNS da formira nelegitimnu vlast.

Foto : Print screen FB

– Izneo sam Vučiću naš zahtev da se ponove izbori u Beogradu da bi se ispoštovala stvarna volja građana, što je on posle pet daan javno prihvatio i obećao ali obećanje nije ispunio – kazao je Đilas.

On je naveo da godinu dana nakon izbora na kojima su SNS i SPS poraženi Beograd ima gradonačelnika koji, umesto da bude prvi zaštitnik Beograđana i zakona, prvi je prekršio zakon i legalizovao svoju nelegalnu gradnju

Prema njegovim rečima, kada neko ko je gradonačelnik pošalje takvu poruku, logično je da imamo urbanistički haos jer prvi čovek grada pokazuje svojim primerom da to može da se radi.

– U ovih godinu dana nije urađeno apsulutno nšta u zaštiti Beograđana. Beograd je danas zapušten grad, što ste mogli da vidite jutros kada je pao sneg. Gradska vlast nema nikakav plan razvoja grada čiji su servis a ne gospodari, kako su pogrešno protumačili – naveo je Đilas.

On je rekao da se ne gradi nijedna osnovna škola, dom zdravlja, navodno samo jedno obdanište u Bariču, ne asfaltiraju se ulice u stanju raspada, nije započeta fabrika za preradu otpadnih voda, smanjuju se zelene površine udišemo najzagađeniji vazduh i sve to sa budđetom duplo većim od pre deset godina.

– Građani su ovoj vlasti pre godinu dana jasno poslali poruku da ovakvu vlast više ne žele. I pored obećanja da će se održati izbori u aprilu izbora nema. Jasno je da je Aleksandar Vučić prevario građane – istakao je Đilas.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar