Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas početku školske godine na Visokoj sportskoj i zdravstvenoj školi strukovnih studija gde će se, kako je ranije najavio, školovati za košarkaškog trenera, ali se u sali među brucošima izdvojio ne samo po godinama, već i po nepoštovanju mera predviđenih u zaštiti od koronavirusa.

Naime, na jednoj fotografiji iz amfiteatra sa kolegama, koju je sam Vučić objavio na svom zvaničnom Instagram profilu „budućnostsrbijeav“, može se videti kako sedi u sali sa drugim brucošima, ali je jedini koji među njima ne nosi masku, dok na drugoj fotografiji nosi masku.

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

 

Podsećamo, ovo nije prvi put da predsednik Srbije krši epidemiološka pravila, a od pojave epidemije koronavirusa građani Srbije su u retkim slučajevima imali priliku da ga vide kako nosi zaštitnu masku.

Naime, i ranije se moglo videti da kad god se pojavi predsednik Srbije ne nosi masku, iako je većina njegovih sagovornika uvek ima. Iako su nadležni preporučivali nošenje zaštitnih maski kao meru prevencije zbog epidemije virusa korona, a predviđene su i kazne za njihovo nenošenje, Vučić odbijanjem da nosi masku pokazuje da za njega ne važe pravila koja se odnose na obične ljude.

Svečanom početku nove školske godine za brucoše na Visokoj sportskoj i zdravstvenoj školi pored Vučića prisustvovala je i njegova savetnica za medije Suzana Vasiljević, ali nije poznato i zašto.

Dok je pojavljivanje Vučića donekle i razumljivo, jer se on letos pohvalio da je postao student te škole, ostalo je nejasno šta u sali sa ostalim brucošima radi i Vasiljevićeva.

Inače, Vučićeva predavanja počinju u ponedeljak 5. oktobra, a prvo od mnogih trebalo bi da prati na kursu „Pedagogoija sporta“ od 9:30 do 11 sati.

Podsetimo, Vučić je ranije rekao da planira da se profesijom košarkaškog trenera bavi nakon što okonča političku karijeru.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare