Proslavljeni srpski košarkaš i direktor Evrolige Dejan Bodiroga rekao je da nema političkih ambicija i naveo da podržava sve mlade ljude koji svojom energijom mogu da donesu nešto novo.

Na konstataciju da je u decembru na tribini Proglasa pozvao građane da glasaju, Bodiroga je za TV Nova rekao da za sve što je rekao u decembru i dalje stoji iza toga.

“Za sve ono što sam izgovorio u decembru, iza toga stojim i sada. Svaki čovek koji živi pošteno, ne krade i vodi računa o bližnjem, komšijama, mislim da su to sve patriote. Ono što sam pričao u decembru, i dalje stojim pri tim stavovima. Živimo u jednom vremenu gde su duži niz godina sistem vrednosti poremećen i gde nam je društvo podeljeno, gde imamo potrebu da živimo bez toliko podela i da uvažamo jedni druge“, izjavio je direktor Evrolige u jutarnjem programu na TV Nova.

Na pitanje šta jednog sportistu natera da ponovo uđe u arenu, on je naveo da svi želimo da se stvore uslovi za mlađe generacije i da će društvo biti bolje.

“Jednostavno, utakmica je neregularna i neravnopravna, što sam i u decembru rekao, ali svi želimo da stvorimo uslove za mlađe generacije i da će društvo biti bolje. Jednostavno, obaveza da dođe do tih promena i mislim da jedino možemo da se borimo, bez obzira da li je suđenje protiv nas, kad igramo na gostujućem terenu znamo da je suđenje protiv nas, ali moramo se izboriti za bolje uslove novih generacije“, naveo je on.

O podršci Savu Manojloviću

Na pitanje da li je dobra procena Sava Manojlovića što je ušao u političke vode, Bodiroga je odgovorio da podržava sve mlade ljude.

“Podržavam sve mlade ljude i mislim da su oni budućnost ove zemlje. Ovo što smo videli zadnjih 30 godina, videli smo kakve nam je rezultate donelo i mislim da treba da otvorimo prostor mladim ljudima koji svojom energijom mogu da donesu nešto novo. Što se tiče njega i novih mladih ljudi, mislim da je na njemu šansa i budućnost“, poručio je.

O ulasku u politiku

„Davno sam rekao da nemam političkih ambicija, taj spin da ću učestvovati na izborima dolazio je s drugih strana, nije od mene. Nemam nikakvih ambicija, ali naravno da ću se uključiti što se tiče društvenih stvari, što je više moguće“, poručio je proslavljeni košarkaš.

BONUS VIDEO: Dejan Bodiroga o Evroligi, srpskoj košarci i reprezentaciji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar