Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Vrati deci sportske objekte, a kineske investitore vodi na periferiju, poručila je danas predsednica Saveta za sport Gradskog odbora Stranke slsobode i pravde (SSP) Novi Sad Branislava Pandurov gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću.

Novosadski gradonačelnik i potpredsednik SNS Miloš pohvalio se juče na svom Instagram nalogu razgovorom sa kineskim investitorima koji su zainteresovani za gradnju stadiona, sportsko-poslovnih centara i drugih objekata u Novom Sadu.

„Kako su u pitanju uglavnom sportski objekti, hteli bismo da vas pitamo: da li ste se isto tako pohvalili Novosađanima da su srušeni teniski tereni na Đačkom igralištu i da je Grad to zemljište prodao privatnom investitoru za izgradnju stambenog objekta?“, navela je Pandurov u pisanoj izjavi.

Ona je Vučeviću poručila da je „stotinama mališana ostap dužan sportski kompleks koji je srušen zbog izgradnje TC ‘Promenada’, a koji ni posle četiri godine nema adekvatnu zamenu“.

„Ovi potezi gradske vlasti bez presedana predstavljaju vašu misiju kako ostaviti Novi Sad bez kvadratnog milimetra zelene površine, a vaše bankovne račune u milionskim dobitima“, navela je ona Pandurov je preporučila Vučevićevim „kineskim prijateljima periferiju grada za „investiranje“.

To im verovatno neće umanjiti profit, ali bi novosadskim roditeljima i deci bila ogromna komplikacija ukoliko sportski tereni završe na obodima grada, kao da su poslednja rupa na svirali, ocenila je Pandurov.

BONUS VIDEO: Koliko će se Novi Sad promeniti novim Generalnim urbanističkim planom?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar