Foto: N1

Opština Aranđelovac koju predvodi Bojan Radović, član SNS koji je svojevremeno propagirao ideju da treba uvoziti radnike iz Šri Lanke, Nepala i Indije pored 3.500 nezaposlenih u ovom gradu, sada promoviše i osuđenog ratnog zločinca Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao Kapetan Dragan.

Naime, nedavno je u ovom gradu održan Reli kraljevića Tomislava, a opština Aranđelovac je donela odluku da na otvaranju izložbe u glavnoj ulici prisustvuje jedan ratni zločinac.

„Aranđelovac je bio domaćin Relija kraljevića Tomislava, a otvaranju izložbe u glavnoj ulici prisustvovali su knez Mihailo Кarađorđević i Кapetan Dragan Vasiljković. Ova manifestacija održava se već šest godina zaredom u saradnji sa Oldtajmer klubom Beograd. Poslednje tri godine reli se održava pod pokroviteljstvom porodice Кarađorđević. Na izložbi je viđeno oko 50 skupocenih vozila, a jedna od najvećih atrakcija bio je i automobil iz kultnog filma Maratonci trče počasni krug“, piše u objavi na Fejsbuk stranici opštine Aranđelovac.

Na ovaj način predstavnici vlasti nastavljaju da promovišu ideje i politiku Vasiljkovića. Najpre mu je omogućeno da otvori fondaciju u Subotici, koja ima za cilj da „pomogne Srbima koji su nepravedno osuđeni i služe zatvorske kazne u zemljama regije“.

Među prvima kojima su rešili da pomognu bio je ubica premijera Zorana Đinđiča Zvezdan Jovanović.

Fondacija Dragana Vasiljkovića danima je prikupljala potpise za njegovo oslobađanje.

Vasiljković je neposredno nakon izlaska iz hrvatskog zatvora, javno govorio i o pomoći koju su mu pružili sin predsednika Srbije Danilo Vučić i navijači.

Tada je, kako je sam rekoa, dobio tridesetak hiljada dolara, kao i ključeve od automobila, odnosno ključ za stan od 45 kvadrata.

„Okupili su se neki Srbi koje ne poznajem, skupili su vreću para, koju su mi dali na granici. Dali su mi 30-ak hiljada dolara, ključeve od automobila i ključeve od stana od 45 kvadrata. To nije bilo iz budžeta, da se razumemo. Tu su učestvovali sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Zvezdini navijači… To su stvarno patriote. Svakog od njih koji su tamo bili možete da pogledate pravo u oči i u njima vidite pravog rodoljuba. Hvala im puno za to“, rekao je Vasiljković, pa dodao:

„Rekli su mi: „Ovo ti je, kapetane, da imaš da kupiš novo odelo„. Stvarno me to dirnulo, nisam to očekivao“.

Ovog puta podrška je došla od opštine Aranđelovac.

Predsednik ove opštine Bojan Radović nedavno je punio novinske stupce, zbog izjave da će privrednici biti prinuđeni da uvoze radnike iz Nepala, Šri Lanke i Indije. Ovo što je još skandaloznije, Radović je napomenuo da na Birou ima oko 3.500 nezaposlenih, ali da oni nisu podobni za posao.

„Ne možemo da budemo isključivi i ne možemo da budemo zatvoreni, ali postoje neke stvari koje će biti malo diskutabilne, a to je da će biti mnogo radne snage koja će se uvoziti iz raznih zemalja. Kažem, nije dobro da imamo na Birou negde oko 3.500 nezaposlenih, takva je struktura nezaposlenih, ali imamo samo 100, 200 muškaraca i negde oko 200, 300 žena starosti do 30 godina, što je jako, jako mali broj“, istakao je tada predsednik opštine Aranđelovac.

BONUS VIDEO: 24 minuta – Kapetan Dragan

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare