Foto:MILOS MISKOV / Sipa Press / Profimedia; Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll; EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

Specijalno tužilaštvo Kosova (STRK), objavilo je da je danas označilo jedan novi slučaj. Kako navode izvori „Zakletve za pravdu“, reč je o slučaju terorističkog napada u Banjskoj, gde je ubijen narednik Afrim Bunjaku, povređen policajac Aljban Rešitaj (Alban Reshitaj), a potom su ubijena i tri pripadnika terorističke grupe.

STRK je saopštilo da je glavni tužilac Specijalnog tužilaštva Bljerim (Blerim) Isufaj na sastanku sa timom ciljao slučaj za „pranje novca“, kao i za druga krivična dela.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, u okviru istražnih radnji oduzeta je i zaplenjena velika količina različitih vrsta naoružanja, oko 30 automobila, kao i nepokretnosti u vrednosti od oko 20 miliona evra, javlja KoSSev.

„Obaveštavamo vas da je u okviru uviđaja oduzeta i zaplenjena veća količina oružja raznih vrsta, tridesetak (30) automobila, kao i nepokretna imovina u vrednosti od oko dvadeset miliona (20.000.000) evra“, stoji u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ

„U vezi sa ovim slučajem, tri (3) osobe su trenutno u pritvoru – koji im je određen od strane suda“, navodi se u saopštenju.

Inače, posle akcije 29. septembra u vezi sa terorističkim napadom u Banjskoj, STRK je saopštilo da će podneti nalog zabrane za zaplenu vile pored jezera Gazivode, penthausa i lokala.

Specijalno tužilaštvo saopštilo je da se policijska akcija odnosi na teroristički napad 24. septembra 2023. godine u selu Banjska, u opštini Zvečan, a izvršena je naredba za pretres imovine osumnjičenih Radoičića i V. R. i u prostoru pomoćnog objekta Regionalne bolnice u Severnoj Mitrovici.

****

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar