Dragan Marković Palma Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Predsednik stranke Jedinstvena Srbija (JS) Dragan Marković Palma izjavio je danas u Nišu da je najveći apsurd predložene Rezolucije o Srebrenici taj što ju je predložila Nemačka "koja je genetski genocidna".

U saopštenju JS, navodi se da je Marković kazao da je glasanje u Generalnoj Skupštini Ujedinjenih nacija pokazalo da evropske države, osim Mađarske, Grčke, Slovačke i Kipra, ne odlučuju samostalno i da su „zeleno svetlo stisle zbog nečijeg telefonskog poziva i sada zbog toga crvene“.

PROČITAJTE JOŠ...

On je tokom razgovora sa građanima Niša kazao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao da je „pravi lider slobodarskog sveta“ i da je na pravi način branio i odbranio Srbiju od međunarodne nepravde, kao i da je to „video ceo svet“.

Jedinstvena Srbija Dragana Markovića Palme je deo liste „Aleksandar Vučić – Niš sutra“, koja je pod rednim brojem jedan glasačkih listića u Nišu.

Podsećamo, za rezoluciju, kojom se 11. jul proglašava Međunarodnim danom sećanja na genocid u Srebrenici i kojom se osuđuju negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca, glasale su na sednici 84 države, protiv je bilo 19, a uzdržanih 68. UN imaju 193 države-članice.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare