U poslednjem Utisku nedelje autorke Olje Bećković glavna tema su bili slučaj Jovanjica i iskaz Veljka Belivuka u kojem je govorio o povezanosti njegovog kriminalnog klana sa ljudima iz vrha vlasti. Gosti su bili sudija Miodrag Majić, advokat Zdenko Tomanović i novinarka Jelena Zorić, a pričali su o tome da je tužilaštvo u najmanju ruku trebalo da ispita njegove navode. Govorilo se i o progonu vlasti protiv policijskog inspektora Slobodana Milenkovića, koji je razotkrio plantažu Marihuane u Jovanjici. Zatim su se u program uključile dve gledateljke, očigledno simpatizerke SNS, sa napamet naučenim govorom. I tu nastade problem...

„Olja ja bih vas zamolila da li možete da pitate Tomanovića kako inspektor Milenković sebi može da priušti najskupljeg advokata kakav je on, odakle mu tolike pare i gde još u svetu advokat jednog osumnjičenog policijskog inspektora gostuje po televizijama i bavi se politikom“, uključila se u program jedna gledateljka. .

Usledilo je pitanje Olje Bećković za šta je tačno osumnjičen inspektor Milenković i onda je razgovor tekao ovako:

Gledateljka: Pa…

Bećković: Slobodno recite.

Gledateljka: Da…

Bećković: Pa šta „da“, za šta je osumnjičen inspektor Milenković?

Gledateljka: Pa osumnjičen je u predmetu Jovanjica.

Bećković: On je osumnjičen u predmetu Jovanjica? Dobro je, dobro je, lepo je što, ipak, gledate ove kanale. Možda ćete shvatiti za šta nije osumnjičen i u čemu je zapravo učestvovao.

Zatim se uključila još jedna simpatizerka SNS.

„Da se osvrnem na jednu važnu stvar, a to je sledeće… Bez obzira na sve ove neistine, laži i spinovanja, naročito ona koja dolaze sa vaše televizije, mi građani Srbije smo sigurni da će ova vlada pred kojom su veliki izazovi i teška vremena imati snage i jedinstva da učini ono što je potrebno za našu zemlju i našu Srbiju“, rekla je gledateljka koja se uključila u program.

Na pitanje voditeljke, šta bi to recimo bilo, ona je nastavila sa svojim pripremljenim tekstom:

„Vučić vodi politiku u kojoj nema mesta stranačkim interesima“.

Pokušaj Bećković da razgovor vrati na temu, pitanjem da li misli da je potrebno da tužilaštvo ispita navode Belivuka, završio se ovim rečima:

„Vi nikada razumeti nećete, a što mi građani itekako razumemo. Hvala lepo prijatno“.

BONUS VIDEO: Kako to izgleda kada se SNS bot uključi u Utisak nedelje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare