Foto: Shutterstock/Nenad Nedomacki, Nova.rs

U prostorijama Demokratske stranke (DS) održan je sastanak dela opozicije oko potencijalnog zajedničkog delovanja i nastupa na izborima u Beogradu, kao i zbog toga što je potrebno raditi na jedinstvu opozicije kako bi se "srušio" režim Aleksandra Vučića.

Sastanku su prisustvovali lider DS Zoran Lutovac, predsednik pokreta SRCE Zdravko Ponoš, koopredsednici „Zajedno“ Nebojša Zelenović i Biljana Stojković, narodni poslanici Đorđe Pavičević, Radomir Lazović ispred Ne davimo Beograd i Danijela Nestorović.

Koopredsednik stranke „Zajedno“ Aleksandar Jovanović Ćuta kaže za Nova.rs da se sastanak održao u prostorijama Demokratske stranke (DS), te da je cilj sastanka bio da se radi na ukrupnjavanju i jedinstvu opozicije, čiji je cilj da se sa vlasti „sruši“ SNS i Aleksandra Vučića.

Pročitajte još...

„Bilo je reči o zahtevu koji će ići evroparlamentarcima, odnosno o izbornim uslovima koje treba poboljšavati i koje ćemo uputiti Vladimiru Bilčiku. Druga tema bila je saradnja o zajedničkom delovanju, odnosno izborima u Beogradu koji su obećani i na kojima ćemo insistirati. Pričali smo o zajedničkoj saradnji, određenim akcijama, što bi u nekom trenutku mogla da bude nekakva koalicija, ali tek su otvoreni razgovori“, priča Jovanović.

Naš sagovornik dodaje da je dogovoreno da predstavnici opozicionih partija i pokreta sastaju i u narednom periodu.

„Tema mora da  bude zajednički nastup na izborima u Beogradu i rušenje Aleksandra Vučića, za šta je potebno jedinstvo opozicije. Jedino što građani očekuju od opozicije je ujedinjenje. Saradnja i zajednički nastup, to su poruke. Hoćemo odvojene izbore u Beogradu od parlamentarnih. Ja sam u Skupštinu ušao da rušimo Vučića, a ne da se prepucavam sa Jovanovim ili Rističevićem. Još jednom pozivam sve na ujedinjenje“, zaključuje Jovanović.

Bonus video: Boban Stojanović o srpskoj opoziciji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare