Savo Manojlović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Nakon što je direktor kampanja "Kreni-promeni" Savo Manojlović saopštio da će povući mandate na Novom Beogradu i u Skupštini grada Beograda, sada je pojasnio šta to zapravo znači u praksi.

Odbornici liste Kreni-Promeni će verifikovati mandate, ali će njihove odborničke klupe biti prazne i odbornici neće uzimati novac koji im sleduje iz budžeta.

„Ovo je naš način da principijelno održimo reč i ne pristanemo da budemo u vlasti u kojoj vlada diktatura, jer prekrajanje izbornih rezultata jeste diktatura. Ukoliko bismo se zvanično odrekli mandata oni bi po automatizmu otišli delom u ruke vladajuće koalicije što nećemo dozvoliti. Na ovaj način pravimo zakonski vakuum kako naši mandati ne bi bili zloupotrebljeni i šaljemo jasnu poruku da nas odbornički mandati ne zanimaju ukoliko njima ne možemo da branimo volju građana“, saopštili su iz Kreni-promeni.

Savo Manojlović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

U međuvremenu, dodaju, nastaviće da koriste sve pravne mehanizme kako bi odbranili pobedu na Novom Beogradu, Nišu i ukoliko uspeju u tome, zajedno sa ostatkom opozicije pristupiće radu u ovoj opštini.

„Ova odluka se ne odnosi na druge gradove. U Nišu je naš tim ostvario dobar rezultat, opozicija predvođena gospodinom Milićem se bori za odbranu volje građana u ovom gradu i mi ćemo ih podržati u njihovoj borbi. Povlačenjem mandata bismo pucali u leđa ostatku opozicije i šansi za promenama“, zaključili su u saopštenju.

Borba protiv izbornih malverzacija

Podsetimo, ranije danas Lider pokreta „Kreni – promeni“ Savo Manojlović rekao je na konferenciji za medije da neće ući u Skupštinu grada Beograda.

„Kreni Promeni doneo je odluku da napušta parlament Beograda i Skupštinu opštine Novog Beograda, zbog izbornih malverzacija koje su se desile, odbijamo da učestvujemo na ovaj način, u potpunom kršenju zakona i Ustava. Na ovim izborima dešavale su se mahinacije. Imali smo situaciju da predsednik kmeči kada dobijete 30 minuta godinšnje na RTS, imali ste duple biračke spiskove. Imamo sad i u Nišu prekrajanje izbornih spiskova, istu situaciju na Novom Beogradu, Vračaru, Starom gradu i Čačku“, rekao je Manojlović.

PROČITAJTE JOŠ

Dodao je da je to uvod u diktaturu.

„O ovome smo posebno obavestili sve iz opozicije, na ovaj korak, mislim na opozicione liste koje su učestvovale. Ovo nije nikakvo povlačenje, mi ćemo se zajedno sa građanima boriti i za Sajam i EXPO“, kaže Manojlović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare