Narodni poslanik Đorđe Miketić postavio je pitanje gradonačelniku Beograda u ostavci Aleksandru Šapiću kog je upitao da li je tačno da ima stan u elitnom kvartu Braselone.

„Pitanja za Aleksandra Šapića: Da li imate stan u elitnom kvartu Barselone? Koliko ste platili taj stan i iz kojih izvora? Da li ste stan prijavili prijavili Agenciji? Da li ste u tom stanu bili 3. maja? Molim odgovorite hitno ili ću predočiti dokaze“, napisao je Miketić na društvenoj mreži X.

Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda i potpredsednik SNS podneo je ostavku prošle nedelje kako bi se stekli uslovi za vanredne izbore u glavnom gradu 17. decembra. Na ovoj funkciji bio je 15 meseci, a iza sebe ostavio je niz afera poput nelegalne gradnje na Novom Beogradu, tome što nije prijavio imovinu u Trstu, ali i što je njegov najbliži saradnik nudio nameštanje tendera stranom partneru. To je samo deo političkog i urbanističkog nasleđa Šapića, koji je u svom relativno kratkom mandatu vođenja grada redovno, kao glavne protivnike pored opozicije video i novinare.

PROČITAJTE JOŠ...

Da li će Šapić i u 2024. godini biti prvi čovek Beograda, pokazaće rezultati izbora u Beograda koji će biti 17. decembra. Na njima će Šapić najverovatnije biti nosilac liste, što je potvrdio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Bez obzira na rezultate izbora, Šapić je od juna 2022. godine kada je postao gradonačelnik već ostavio previše afera iza sebe koje su obelodanjene u medijima. Za sve njih Šapić je rekao da su laž, obračunavao se sa novinarima, ali činjenice su pokazale da je gradonačelnik ostavio iza sebe pun „kofer“ sumnjivih i nelegalnih poslova i radnji.

Opširnije o svim aferama gradonačelnika Beograda u ostavci pročitajte u posebnom tekstu klikom na ovaj link.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare