Foto:Tanjug/Rade Prelić; Vesna Lalić/Nova.rs

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić žestoko je danas napao svog stranačkog kolegu i ministra građevinarstva Gorana Vesića. Tokom obraćanja medijima, Šapić je između ostalog optužio Vesića za "udarce ispod pojasa" i da ga je trpeo "zbog mira u kući".

Gradonačelnik Beograda izjavio je danas da je ćutao nekoliko godina na sve što je radio Goran Vesić, jer se, kako je rekeoa, bavio Beogradom i stvarima koje je trebalo da budu urađene.

PROČITAJTE JOŠ...

On je optužio Vesića da ide i „kukumavči“ u Srpskoj napradnoj stranci i da može da se žali u stranci „ako mu je krivo što je gradonačelnik“.

Moj jedini motiv u ovom momentu je ne da imam visok rejting, na izbore više izlaziti neću, ovo mi je poslednji mandat, i jedino što mi je važno je da dam doprinos da ovaj grad bude daleko bolji, a ko god mi bude stao na put na ovaj pacovski način, ja ću mu se suprotstaviti javno, rekao je Šapić.

„Više da se povlačim pacovima, neću, to da znate“, rekao je Šapić.

On je potom rekao da je Vesićev plaćenik direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović.

Šapić je rekao da ga je SNS zvala da dođe u SNS i da su znali da ako njega bude, Vesića neće biti, da su ga postavili za potpredsednika, kao i da su ga kandidovali za gradonačelnika.

On je istakao da će danas rešiti dilemu ko koga voli, a ko koga ne voli i da neće da dozvoli „da isfrustrirani pojedinci“ koče i njega i SNS i celo društvo, kao i da će sve udarce ispod pojasa vraćati direktnim udarcima.

„Kako postavljate za potpredsednika i kako kandidujete za gradonačelnika nekoga koga ne volite? Ne postoji veći deoničar SNS od mene. Ja sam svoju parlamentarnu stranku ugasio i podneo velike žrtve. Verovao sam u politiku SNS i verujem i danas“, poručio je Šapić.

On je rekao da nema svoje novinare koje izvodi na žurke, kao i da nema svoj gej lobi.

„Nemam svoje prijateljice koje se valjaju po jutarnjim programima koje imaju razne šeme i kombinacije, ne plaćam lažne analitičare i bivše političare koje niko neće kao Jovanovića, jer je nuđeno meni pre dve godine da ga plaćam. Nemam BIRN koji pomažem i finansiram da bi vodio moje bitke što unutar stranke i van stranke, nemam veze u opozicionim medijima“, rekao je Šapić.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare