Sukob na relaciji Aleksandar Šapić - Goran Vesić ne jenjava, međutim, s obzirom da niko iz vlasti već nedelju dana ne reaguje na optužbe koje je gradonačelnik Beograda izneo na račun ministra građevinarstva, čini se da je SNS izabrao stranu. A ono što je izneo u javnost nije zanemarivo.

Šta je tačno rekao Aleksandar Šapić govoreći o svom stranačkom kolegi i čoveku koji je kao zamenik gradonačelnika Beograda, praktično vodio spsku prestonicu?

Pre nedelju dana Šapić je održao konferenciju za novinare, na kojoj je rekao da više ne želi da ćuti. I odvrnuo slavinu…

Počeo je svoj monolog izjavom da je ćutao nekoliko godina na sve što je radio Goran Vesić, jer se bavio Beogradom i stvarima koje je trebalo da budu urađene. Zaatim je optužio Vesića da ide i „kukumavči“ u Srpskoj napradnoj stranci i da može da se žali u stranci „ako mu je krivo što je gradonačelnik“.

Aleksandar Šapić, konferencija za medije Foto:FoNet/Beoinfo

“Moj jedini motiv u ovom momentu je ne da imam visok rejting, na izbore više izlaziti neću, ovo mi je poslednji mandat, i jedino što mi je važno je da dam doprinos da ovaj grad bude daleko bolji, a ko god mi bude stao na put na ovaj pacovski način, ja ću mu se suprotstaviti javno, rekao je Šapić i dodao:

„Više da se povlačim pacovima, neću, to da znate“.

PROČITAJTE JOŠ...

Govorio je potom o projektu Mali metro i rekao da je Vlada Srbije finansijer od početka, a da je tokom privremene uprave Beogradom data saglasnost Ministarstvu građevine, saobraćaja i infrastrukture za uklanjanje drumske saobraćajnice, tramvajskih koloseka, optičke veze, sistema za nadzor saobraćaja, javnog osvetljenja i tramvajske kontakte mreže, kao i za pribavljanje svih neophodnih dozvola o uklanjanju starog savskog mosta.

“To je jedino što smo mi njima dali, jer to je njihov deo posla. Ništa nismo prebacivali” rekao je Šapić.

Zatim je izneo tvdnju da je Vesićev “plaćenik” direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović.

Nikola Jovanović Foto:Fonet/Milica Vučković

Šapić je rekao da ga je SNS zvala da dođe u SNS i da su znali da ako njega bude, Vesića neće biti, da su ga postavili za potpredsednika, kao i da su ga kandidovali za gradonačelnika.

On je istakao da će rešiti dilemu ko koga voli, a ko koga ne voli i da neće da dozvoli „da isfrustrirani pojedinci“ koče i njega i SNS i celo društvo, kao i da će sve udarce ispod pojasa vraćati direktnim udarcima.

O kasi, mostu, gej lobiju i voditeljkama

Zatim je naglasio da se iz kase lokalnih samouprava u budžet Srbije mnogo manje novca sliva nego iz Beograda.

“Tako da taj novac Vlada i Srbija nemaju zato što je Vesić mnogo sposoban i što je Vesić obezbedio pare. Da je do Vesićeve sposobnosti, onda bi verovatno Republika Srbija bila u stanju u kojem je ostavio košarkaški klub Zvezdu i fudbalski klub Crvenu Zvezdu”, rekao je Šapić.

Zatim je objavio i da je stari nemački most 80 godina bio bez građevinske dozvole, nelegalno i da niko nije ni pomislio da treba da ga legalizuje.

“Zašto je Ministarstvo građevine pre mesec dana most koji treba da se ruši upisalo u katastar, pitajte njih. Zašto upisujete u katastar nešto što znamo da će da se ruši?“, upitao je Šapić.

Zaključio je s tim da on nema svoje novinare koje izvodi na žurke, kao i da nema svoj gej lobi.

„Nemam svoje prijateljice koje se valjaju po jutarnjim programima koje imaju razne šeme i kombinacije, ne plaćam lažne analitičare i bivše političare koje niko neće kao Jovanovića, jer je nuđeno meni pre dve godine da ga plaćam. Nemam BIRN koji pomažem i finansiram da bi vodio moje bitke što unutar stranke i van stranke, nemam veze u opozicionim medijima“, rekao je Šapić.

Nakon ovih Šapćevih reči iz Stranke slobode i pravde rekli su da Vesić mora da bude smenjen ako je to tačno. Ako nije, trebalo bi da ode Šapić.

Međutim, do danas niko ne reaguje.

Tresla se gora, rodio se miš

„Prošlo je tačno 7 dana od kada se „tresla gora“ kada je lažni gradonačelnik Aleksandar Šapić optužio javno, na konferenciji za medije, stranačkog kolegu, ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića, da plaća novinare, vodi ih na žurke, plaća BIRN, Nikolu Jovanovića iz CLS-a i da ima razne kombinacije i šeme sa voditeljkama jutarnjeg programa“, rekla je Mila Popović, predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde i narodna poslanica.

Mila Popović Foto: BETAPHOTO/MILAN ILIC

„Međutim, posle treska nastao je muk. Sedam dana niko ne reaguje. Vesić ćuti, SNS se ne oglašava, Vučić ignoriše, a tužilaštvo se pravi mrtvo, umesto da pokrene postupak i utvrdi da li zaista Vesić trguje uticajem i kojim parama on to sve radi“, dodala je Mila Popović.

Reagovao je samo Nikola Jovanović, koji je najavio krivičnu prijavu protiv Šapića.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare