Foto: Arhiva

Dugo se čekalo da se lider Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić oglasi i objasni zašto je gledao u pod dok je pevač narodne muzike Aca Lukas prostački vređao novinarku Žaklinu Tatalović. To se konačno desilo.

Međutim, da li se Šapić izvinio zbog toga što nije prekinuo pevača dok je sipao mizogine i seksističke uvrede na račun odsutne voditeljke?

Ne. Štaviše, Šapić na neki način smatra da je ovde u pitanju „ravnopravnost polova“, pa shodno tome, svako ko se nađe u unakrsnoj vatri može i da popije metak. Metaforički rečeno.

PROČITAJTE JOŠ:

Uostalom, poslušajmo Šapića, koji se juče svesrdno preporučio i za mesto novog gradonačelnika Beograda, što možda i nije daleko od pameti, imajući u vidu učestalost susreta s imenjakom Vučićem u poslednje vreme.

Dakle, Šapić je rekao sledeće:

„Mi smo se našli u emisiji gde su bili gosti koje ja nisam birao, kao ni teme. U okviru te emisije gospođa Tatalović je odlučila da komentariše jednog od sagovornika (kako, kad nije bila prisutna u studiju? – prim.aut.). Ona je to uradila, moram priznati, na izuzetno pristojan način, dosta perfidan i kulturan, ali nema nikakve dileme da je bio pristojan. On (Lukas) je odlučio da joj odgovori na jedan nepristojan način, nekulturan i ne previše pametan, moram i to da priznam. Ali, kako da vam kažem, tu se sve završava. Ukoliko želimo da imamo ravnopravnost između polova, onda moramo da dozvolimo da mogu jednom drugom da kažu različite stvari, pa čak i na način na koji je to uradio gospodin Lukas. Meni nije bilo prijatno dok sam to slušao, ali ja njemu nisam ni staratelj, ni roditelj… Nije došla šminkerka da našminka Acu Lukasa, a onda joj on udario šamar, pa sam ja okrenuo glavu, nego prosto postoji motiv zahvaljući kome je on reagovao. Da li je reagovao primereno? Nije“.

Pre nego što nastavimo, podsetimo se još jednom šta je to Lukas govorio o novinarki N1:

Dakle, po Aleksandru Šapiću ravnopravnost polova u praksi izgleda ovako: neko te prostački uvredi, ti nisi u prilici da mu odgovoriš na licu mesta i u realnom vremenu, to vidi i čuje nekoliko miliona ljudi i – nikom ništa. Pojela maca. Jer, ravnopravnost polova. Ćuti i trpi kad te neko vređa, a ne možeš da mu odgovoriš. Prostacima je sve dozvoljeno. Zašto? Pa ravnopravnost polova.

PROČITAJTE JOŠ:

Šta će na ovo reći Šapićevi birači, videćemo na izborima sledeće godine, ali svako pristojan ne sme da propusti priliku da ovom „hrabrom“ političaru, koji je ne tako davno na društvenim mrežama pozivao neistomišljenike i na „ferku“, kaže: sram te bilo, Aleksandre Šapiću.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare