Foto: Printscreen/Tv Pink/N1/Ivan Dinić/Nova S

Nakon jučerašnjeg gostovanja folk pevača Ace Lukasa u emisiji Hit Tvit, te skandaloznog vređanja novinarke N1 Žakline Tatalović, strasti na Tviteru se i dalje ne smiruju. Internet zajednica je ogorčena.

PROČITAJTE JOŠ

“Žaklina Tatlović se podsmeva svemu i svakome, ja sam ekspert za ovo, na koju će televiziju da ode kada je drugi muškarci kojima se sveti, da bi se osvetila, pogledajte sliku, da vidimo kako izgleda”, govorio je nepovezano Lukas dok je voditeljka pokušavala da ga prekine.

Iako su gosti u studiju, odnosno Aleksandar Šapić i Zoran Ćirjaković , samo ćutali, bilo je oštrih reakcija na mrežama koji su osudili njegovo ponašanje. 

Jedan od novijih komentara, danas, stigao je od direktora Instituta za evropske poslove Naima Lea Beširija, koji je napisao da je „Lukas civilizacijsko dno“.

Svoj komentar dala je i novinarka i voditeljka Tatjana Vojtehovski.

„Gde je ministarka Čomić da osudi vređanje @zaklina_prva i da smisli neki dijalog koji će ovo da reši? Gostovanje državnog narkomana je bačeno u narod da se koske glođu. Podrška Žaklini se podrazumeva i njoj tako može da bude lakše ovo. Ali, od osuda se nema baš ništa“, napisala je ona.

Novinar Nikola Jovanović, podržao je, kako kaže, profesionalnu Žaklinu Tatalović.

„Neću da šerujem Lukasa, samo podrška za @zaklina_prva i sve one koji rade svoj posao profesionalno uprkos svemu. Koleginicu bi trebalo da zaštite institucije, ali njihova reakcija u ovoj zemlji izgleda isključivo zavisi od toga da li je neko blizak vlasti“, napisao je on.

Da li je moguće podneti tužbu protiv emitera koji je dozvolio vređanje novinarke, upitala je na Tviteru Biljana Lukić.

„Pitanje za advokate na lajni – da li je moguće podneti grupnu tužbu protiv emitera koji je doveo prostaka da izgovara bljuvotine protiv @zaklina_prva? I ako ikako postoji, molim advokata koji bi nas zastupao da se javi, da priložimo svoje podatke i novac za tužbu“, napisala je ona.

„Dok Lukas, već stalna postavka ove odurne emisije, vredja novinarku, dvojica ćutke gledaju u pod. Slika koja tako verno odražava današnju Srbiju“, napisala je jedna korisnica Tvitera.

I Sloba Georgiev je dao svoj komentar.

Da je javni iskaz Ace Lukasa, u kojem vređa žene i novinarke, odvratan, rekao je i reditelj Srđan Dragojević.

„Liga izuzetnih džentlmena“, prokomentarisala je jedna korisnica Tvitera, govoreći o Šapiću i Ćirjakoviću.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.