Dejan Ristić Biznis forum Srbija-Turska Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Poslanik Stranke slobode i pravde Branko Miljuš pitao je ministra informisanja i telekomunikacija Dejana Ristića da li je službenim vozilom išao na proslavu rođendana Srpske napredne stranke koja je održana u četvrtak u Vršcu.

Na sednici Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunacije Skupštine Srbije održanoj 25. oktobra, poslanik SSP Branko Miljuš je tražio da ministar Ristić kaže građanima da li je koristio automobil ministarstva kako bi prisustvovao proslavi rođendana SNS, „na kojoj je aplaudirao kao nekada Marko Đurić“. Snimak tog pitanja se pojavio na društvenim mrežama.

PROČITAJTE JOŠ

Miljuš tvrdi da je izbegavanjem da odgovori na to pitanje ministar praktično priznao da koristi službeni automobil kako bi obavljao stranačke aktivnosti. Takođe, podseća da Ristić takođe ignoriše njegov zahtev da zvanično od kolege, ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, traži snimak napada na novinara Vuka Cvijića koji se desio pre pet meseci.

„Ristića i ministre zapravo ne interesuje ništa osim suda njihove partije odnosno jednog čoveka“, naglašava Miljuš.

On podseća kako je pre nekoliko meseci Vučić nakon optužbi za različita krivična dela koje je Šapić izneo na račun Vesića, rekao da će sve to razmatrati stranački organi i tako potvrdio da za članove njegove stranke ne važe zakoni Srbije.

„Zato ne čudi kada se Ristić pravi da ne čuje šta ga pitam čak i kada sedi samo nekoliko stolica od mene“, nastavlja poslanik SSP i objašnjava da ministar informisanja, kao i svi naprednjaci, osluškuje samo Vučićeve najave o rekonstrukciji vlade i spreman je da, kako kaže, kao i ostatak te ekipe trpi javna poniženja i uvrede od svog šefa.

„Tako se ponašaju samo oni koji znaju da ne zavređuju da obavljaju funkcije na kojima su, ili oni koji te funkcije koriste da se bogate kroz koruptivne dilove. Ne znam u koju od ove dve grupe spada Ristić ali znam da cenu nesposobne i korumpirane vlasti plaćaju građani novcem, životima i budućnošću“, zaključuje Miljuš.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare