Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ / nr

Republička izborna komisija (RIK) donela je odluku da će o slučaju nepravilnosti liste Dosta! Evropski put" obavestiti nadležno tužilaštvo kako bi se utvrdilo da li je reč o krivičnom delu.

RIK je doneo odluku da Koalicija „Dosta! Evropski put“ mora u roku od 48 sati da dostavi 8.009 nedostajećih potpisa podrške građana overenih do 26. novembra, a da će u suprotnom Komisija doneti rešenje kojim se odbija proglašenje liste.

RIK je prethodno listi „Dosta! Evropski put“ odbilo status manjinske stranke i kontrolom utvrdilo da je lista dostavila 1.991 pravno valjan potpis podrške građana.

Komisija je odlučila da izborna lista „Ruska stranka – Slobodan Nikolić“ mora da u roku od 48 sati dostavi 186 potpisa građana overenih do 26. novembra, a u suprotnom će doneti rešenje kojim se odbija proglašenje liste.

Istu meru RIK je izrekao listama „Čedomir Jovanović – Mora drugačije“ i listi „Srbija na zapadu – Zoran Vuletić – Nemanja Milošević – Da se struka pita – Vladimir Kovačević“.

Lista „Čedomir Jovanović – Mora drugačije“ mora da prikupi 273 nedostajuća potpisa, dok lista „Srbija na zapadu – Zoran Vuletić – Nemanja Milošević – Da se struka pita – Vladimir Kovačević“ mora da prikupi još 584 potpisa, u roku od 48 sati. Ukoliko to ne urade, RIK će doneti odluku kojom se odbija proglašenje tih lista.

***

BONUS VIDEO – STAV: Izborna lista „Srbija protiv nasilja“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar