Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić osvrnuo se danas na konferenciji za medije na reakciju svog stranačkog kolege, Vladimira Đukanovića, koji je rekao da bi prvi čovek prestonice trebao da podnese ostavku ukoliko se dokaže da je njegov šef kabineta nudio namešten tender turskoj firmi "Kentkart". Gradonačelnik je rekao da se njegov partijskih kolega "ne bavi politikom, ali da stalno nešto objašnjava" što je podstaklo Đukanovića da ponovo reaguje i da poruči da "ne želi da bude u timu sa nekim ko opravdava krivična dela".

Šapić je danas na konferenciji za medije reagovao na Đukanovićevu objavu da bi trebao da podnese ostavku, ukoliko se dokažu navodi o njegovom šefu kabineta, Nenadu Milanoviću.

„Kažu Darko Glišić izrekao to i to, a on rekao ono što govori od kad znam za njega – ko god je kršio zakon neće biti zaštićen i ja to isto kažem. Ne pratim šta priča Đukanović, pošto se on ne bavi politikom, a stalno nešto objašnjava, ali on je zabrinut, zabrinut je i poziva da se reaguje. Izvinjavam se ukoliko sam optužio vas (N1) ili Novu ukoliko sam rekao nešto što nije tačno za tužilaštvo, ali nama ništa nije stiglo. Moram da priznam da je zanimljivo da se prvo obavesti javnost, a da se ne pošalje nama. Ništa nam nije stiglo“, rekao je on.

Pročitajte još...

Ubrzo je usledila reakcija Vladimira Đukanovića.

„Apsolutno mi nikakva namera nije bila da polemišem sa dr Aleksandrom Šapićem, jer ja nemam doktorat kao on i nisam na njegovom nivou. Ne znam zašto se on osetio prozvanim da komentariše moje tvitove. Niti sam ga optužio za nešto, niti to želim. Samo sam, shodno onom što sam čuo, posebno od njega, rekao da je nedopustivo da se čini krivično delo da bi se nešto što je on pomislio da je štetno za Beograd prekinulo. Nameštanje tendera ukoliko je predloženo je nedopustivo“, naveo je on u svojoj objavi na društvenoj mreži Tviter.

Foto: Printscreen TW

Đukanović dodaje „da je suština u tome da niko u SNS nije dužan da brani nešto što je očito krivično delo i da za to bude napadan u svakoj mogućoj TV emisiji“.

„Uvaženi dr Aleksandar Šapić bi morao da to da ima na umu. Ako smatra da je sve učinio u skladu sa zakonom, onda čemu njegova nervozna reakcija. Inače, naravno, sa mnom nema problem. Zaista se ne bavim aktivno politikom, ali se bavim tako što je komentarišem kao i svaki drugi građanin. Ukoliko mu smetam što sam formalno član predsedništva SNS, nikakav problem, podneću ostavku. Samo ne želim da budem u istom timu sa nekim ko opravdava ili je čak možda podsticao izvršenje krivičnog dela“. navodi on.

Podsetimo, Nenad Milanović, šef kabineta gradonačelnika Beograda, nudio je predstavnicima turske kompanije Kentkart da će im namestiti tender za novi posao – održavanje i unapređenje sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom gradskom prevozu – ukoliko pristanu na sporazumni raskid postojećeg ugovora iz 2021. godine, pokazuju audio snimci sa dva sastanka koji su održani u zgradi Skupštine Grada Beograda do kojih je došao BIRN.

Predstavnici Kentkarta su ovu ponudu odbili.

BONSU VIDEO: Šapić o interesima javnosti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar