Foto:Vesna Lalić/Nova.rs, Filip Krainčanić/Nova.rs

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović oglasio se povodom najnovije afere gradskih vlasti u kojoj je šef kabineta gradonačelnika Aleksandra Šapića kompaniji Kentkart nudio posao na nameštenom tenderu, ukoliko pristanu na sporazumni prekid ugovora. Đukanović kaže da ukoliko je ovo tačno, gradonačelnik Beograda treba da podnese ostavku, dok njegov šef kabineta treba da bude procesuiran.

„Pažljivo sam preslušao snimak koji je BIRN objavio u vezi „predloga“ raskida saradnje grada Beograda sa firmom „Кentkart“ koju je izneo šef kabineta gradonačelnika Beograda. Pročitao sam izjave ljudi iz firme „Кentkart“. Više je nego jasno da pravosudni organi moraju najhitnije da reaguju. Ukoliko je zaista tačno da je ljudima iz „Кentkarta“ ponuđeno da pristanu na raskid ugovora, a da im se za uzvrat ponudi neki drugi posao kroz nameštenu javnu nabavku, uz najavu da ako ne pristanu imaće rat sa gradskom upravom, to je za procesuiranje i momentalnu smenu onog ko im je to ponudio“, napisao je Đukanović na Tviteru i dodao:

„Ukoliko je to uradio uz odobrenje samog gradonačelnika, gradonačelnik hitno ostavku da podnese. Poštujem pretpostavku nevinosti, pa zato uvek u ovakvim situacijama koristim uslovne rečenice, jer držim da je možda nešto istrgnuto iz konteksta ili namerno namontirano, ali kako god, ovo mora da se dovede do kraja. Apelujem na nadležne da pokrenu istragu“.

Podsetimo, Nenad Milanović, šef kabineta gradonačelnika Beograda, nudio je predstavnicima turske kompanije Kentkart da će im namestiti tender za novi posao – održavanje i unapređenje sistema za naplatu karata i upravljanje vozilima u javnom gradskom prevozu – ukoliko pristanu na sporazumni raskid postojećeg ugovora iz 2021. godine, pokazuju audio snimci sa dva sastanka koji su održani u zgradi Skupštine Grada Beograda do kojih je došao BIRN.

Predstavnici Kentkarta su ovu ponudu odbili.

BONUS VIDEO: „Prećeno mi je tim snimkom“: Aleksandar Šapić o optužbama kompanije Kentkart

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar