Igor Simić Foto: Printscreen/Twitter/Aleksandar Arsenijević

U trenucima kada je kosovska policija zatvarala svih devet ekspozitura Pošte Srbije na severu, predstavnika Srpske liste nije bilo nigde. Umesto toga, visoki funkcioner najveće srpske partije na severu Kosova, Igor Simić, snimljen je u centru Kosovske Mitrovice, gde ga je zaustavio i razgovarao sa njim Stefan Veljković, potpredsednik Srpske demokratije. Simić ga je vređao, ali nije odgovorio na pitanje zašto tog dana nije bio sa građanima.

Dok je Kosovska policija plombirala sve prostorije Pošte Srbije na severu Kosova, predstavnici Srpske liste nisu organizovali protest, niti su se pojavili ispred prostorija Pošte. Umesto toga, aktivista Stefan Veljković snimio je portparola i bivšeg potpredsednika Srpske liste Igora Simića kako slobodno šeta gradom.

U tom trenutku Veljković je krenuo da snima i zabeležio je razgovor sa Simićem.

„Čelnici Srpske liste se slobodno šetaju gradom dok sve ovo dešava sa Poštom, pa smo došli da vidimo da pitamo gospodina Igora Simića zašto danas nije sa građanima”, rekao je potpredsednik Srpske demokratije Stefan Veljković u video snimku koji je objavljen na društvenim mreža.

U tom trenutku, visoki funkcioner Srpske liste bio je ispred jedne zgrade sa kesom u ruci i prvom trenutku nije odgovarao Veljkoviću.

Gospodine Simiću možete li da kažete zašto niste sa građanima, već u jednoj opuštenoj šetnji, iako znate šta se dešava. Svi građani žele da čuju zašto niste sa njima na ulici?“, pitao ga je ovaj mladi aktivista sa severa Kosova.

Igor Simić Foto: Printscreen/Twitter/Aleksandar Arsenijević

U prvih nekoliko sekundi snimka Igor Simić nije odgovarao, već je samo posmatrao Veljkovića, ali je ubrzo krenuo da ga vređa.

“Narkomane jedan… Hleb sam ti dao, narkomane jedan. Je l snimaš ovo? Ovo je čovek koji ti je dao parče hleba”, odgovorio je Simić.

Za to vreme, Veljković je snimao i poručio Simiću da ni njega, ali ni ljudi iz Srpske liste nema nigde kada su problemi na severu Kosova.

“Predstavnici Srpske liste se slobodno šetaju ulicom dok se sve ovo dešava. Igor Simića nije bilo nije bilo tu ni kada su bili problemi sa Poštanskom štedionicom i evo ode čovek. Tako beži stalno, on voli mnogo da priča o drogi, ne znam ni sam zašto. Evo udario me je po ruci i pokušao da mi uzme telefon. Evo odoše… Videli ste šta je srce Srpske liste. Uvrede, laži, neistine, nikada nisu bili sa građanima”, završio je Veljković.

Inače, Igor Simić je jedan od najpoznatijih funkcionera Srpske liste koji je do oružanog sukoba u Banjskoj obavljao funkciju potpredsednika stranke. Nakon što je za predsednika izabran doktor Zlatan Elek, Simić je postavljen da bude portparol.

Podsetimo, pripadnici Kosovske policije ušli su u devet objekata Pošte Srbije u četiri opštine na Severu Kosova. Policajci su u Pošte ušli na osnovu zahteva Regulatornog tela za elektronske i poštanske komunikacije (ARKEP).

Na pitanje zašto se policajci nalaze u ovim objektima, Eljšani kaže:

„Dobili smo informaciju da se u ovim objektima posluje bez licence“.

Ubrzo su sve ekspoziture Pošte zatvorene.

BONUS VIDEO: Da li se Srpska lista „presvukla“ ili je reč o kozmetičkim promenama?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare