Mila Popović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Mila Popović, predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde, ocenila je danas da je jedino razumno rešenje da se vrati plan o beogradskom metrou iz 2012. godine, a ne da "političari crtaju linije zbog kojih moraju da se menjaju koncepti, jer nije predviđeno gde je vračarski tunel, trezor Narodne banke Srbije ili glavne vodovodne cevi".

„Ova vlast ne može da se krije iza izjave da su linije metroa politička odluka i da nastavlja sa projektom koji je apsolutno besmislen, štetan i preskup“, istakla je predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde povodom Javne sednice za plan generalne regulacije za II fazu metro sistema.

Ona je istakla da ako se ovaj projekat realizuje, budućnost saobraćaja u Beogradu trajno će biti oštećena i biće gore nego danas.

„Utrošiće se najmanje šest milijardi evra, a gužve će ostati iste, ako ne i gore“, rekla je Popović i dodala „da se metro gradi za građane, tamo gde ljudi žive i tamo gde je potreba saobraćaja“.

To znaju saobraćajni stručnjaci, a ne političari, istakla je ona.

„Do danas nismo saznali koji stručnjaci stoje iza ovakvog projekta, a znamo mnogo stručnjaka koji su protiv njega. Postoji projekat koji su radili stručnjaci i koji su svi podržali, a to je projekat iz 2012. godine. Da sumanutom odlukom SNS taj projekat nije zaustavljen, danas bismo se vozili prvom linijom metroa, a druga linija metroa bi već uveliko bila u izgradnji. Koliko sati Beograđani provode u saobraćajnim gužvama zbog ovakve odluke“, upitala je Popović.

***

BONUS VIDEO – Zaboravili na beogradsko podzemlje: Kuda plovi BG metro?

Komentari

Svi komentari (0)