Zdravko Ponoš Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

"Kad bi Srbija sutra dala pristanak na kosovsku državnost i članstvo u UN, jednako bi daleko bila od članstva od EU kao i danas jer ovakva Srbija nije kvalifikovana za ulazak u EU", izjavio je Zdravko Ponoš, osnivač pokreta SRCE.

On je u pisanoj izjavi naveo da se to jasno vidi iz najnovijeg izveštaja Evropske komisije i istakao da u većini oblasti ponovo nije napravljen nikakav napredak.

„Nije tačno da je put Srbije u EU zaglavljen zbog kosovskog pitanja. Zaglavljen je zbog naprednjačke vlasti koja već 10 godina Srbiju diskvalifikuje i udaljava od Evrope“, rekao je Ponoš.

On je rekao da nije tačno da nam se nudi da trampimo Kosovo za članstvo u EU.

„Ako je čak i tačno ono što Vučić prepričava, nude se pare i obećanje o članstvu u EU. Ako dozvolimo da se ova vlast cenka na temu Kosova, iz te trgovine narod će dobiti samo obećanje o ulasku Srbije u EU u sledećem desetljeću, a režim će dobiti opstanak na vlasti i pare. Građani Srbije neće videti ni para ni Evrope. Nastaviće da gledaju ovu vlast sa parama, sebe bez izgleda u bolje sutra i Srbiju i formalno bez Kosova. Sklanjanje SNS sa vlasti je preduslov da se Srbija primakne članstvu u EU i da sačuva ono što je od Kosova ostalo“, izjavio je Ponoš.

BONUS VIDEO Ponoš: O sastavu Vlade i kako će namiriti one koji su glumili opoziciju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar