Srpska napredna stranka održaće danas sednicu Predsedništva, na kojoj će, kako je najavljeno, biti doneta odluka o kandidatu SNS za predsednika Narodne skupštine. Sednica će početi u 10 sati u sedištu naprednjaka na Novom Beogradu, a nakon sednice, koja će biti zatvorena za javnost, planirane su izjave za medije, saopšteno je iz SNS.

U sedište naprednjaka na Novom Beogradu 20 minuta pre početka sednice stigao je lider naprednjaka Aleksandar Vučić, a sednici prisustvuju i Maja Gojković, Irena Vujović, Nebojša Stefanović, Darija Kisić, Zlatibor Lončar, Zorana Mihajlović, Branislav Nedimović, Aleksandar Šapić, Goran Vesić, Vladimir Orlić, Petar Petković, Marija Obradović, Nikola Selaković, Bratislav Gašić, Mirsad Ðerlek, Aleksandar Martinović…

Jedan od onih koji se u medijima pominjao kao potencijalni kandidat za premijera (uprkos nedavnim izjavama Vučića) aktuelni ministar finansija Siniša Mali, pojavio se na današnjoj sednici Predsedništva Srpske napredne stranke sa sat vremena zakašnjenja.

Kako je javila reporterka N1, ministar Siniša Mali se na Predsedništvu stranke pojavio oko 11 časova.

Kako se može videti na fotografijama agencije Tanjug, Siniša Mali je ispratio španskog premijera Pedra Sančeza, koji je boravio u poseti Srbiji.

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr

Sednica je zatvorena za javnost, a nakon nje planirane su izjave za medije, najavljeno je iz SNS.

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr

Da će danas SNS odlučiti kandidata za predsednika parlamenta, potvrdio je i predsednik Srbije i lider naprednjaka Aleksandar Vučić koji je ranije naveo da će na sednici Predsedništva biti doneta odluka i o ostalim kandidatima za skupštinska tela.

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr

„Dali smo dosta toga opozicionim strankama jer je to fer. Oni su zadovoljni i nisu verovali da će toliko da dobiju. Demokratija neka cveta“, poručio je Vučić u četvrtak.

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr

Konstitutivna sednica parlamenta, inače, sazvana je za ponedeljak, 1. avgust.

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr

Da će u SNS danas odlučiti o kandidatu za predsednika parlamenta, potvrdio je u četvrtak predsednik Srbije Aleksandar Vučić, navodeći da će na sednici Predsedništva biti doneta odluka i o ostalim kandidatima za skupštinska tela.

Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr
„Dali smo dosta toga opozicionim strankama jer je to fer. Oni su zadovoljni i nisu verovali da će toliko da dobiju. Demokratija neka cveta“, poručio je Vučić.

Mandatar za dve nedelje

On je ranije najavio da će se za oko 12 dana znati ime mandatara koji će sastaviti vladu, a da će nakon toga i vlada biti brzo formirana.

Inače, konstitutivna sednica parlamenta sazvana je za ponedeljak 1. avgusta u 10 sati.

Bonus video: Početak sednice REM-a na kojoj se odlučuje o dodeli nacionalnih frekvencija

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare