Nebojša Bakarec Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Narodni poslanik Demokratske stranke Miodrag Gavrilović objavio je na Tviteru da su stenogramske beleške Skupštine Srbije od četvrtka 22. juna menjane kako se ne bi videlo da je poslanik Srpske napredne stranke Nebojša Bakarec poslaniku Zavetnika Zoranu Zečeviću rekao da je ubica.

Gavrilović je potvrdio da ni novinari ni poslanički klubovi od utorka 27. juna 2023. godine ne dobijaju steno beleške u toku zasedanja, već su obavešteni da će beleške biti objavljivane na sajtu tek narednog dana.

„Kažu da je to zbog ‘incidenta’ koji sam napravio prošlog četvrtka kada sam koristio stenogram da bih dokazao da (predsednik skupštine) Vladimir Orlić laže i neće da prizna da je Bakarec rekao Zečeviću da je ubica. Za njih je istina incident“, objavio je Gavrilović.

Agencija beta objavila je juče da je Odeljenje za odnose sa javnošću Skupštine Srbije obavestilo skupštinske izveštače da agencijski novinari koji rade u novinarskoj sobi neće u toku dana dobijati steno beleške sa sednice, već će čitav transkript biti objavljivan na sajtu tek narednog dana.

Steno beleške stizale su u novinarsku sobu na papiru, oko sat i po nakon izgovorenog u sali.

PROČITAJTE JOŠ

Agencijski novinari do sada su više puta predlagali i pisali sekretaru da im beleške budu poslate na mejl, kako bi se uštedelo vreme, ali nisu dobili odgovor.

Agencija Beta zatražila je od sekretara skupštine da potvrdi da li je odluka o uskraćivanju steno beležaka konačna, ali odgovor još nije stigao.

Inače, steno beleške su u četvrtak, kada se poslanik Gavrilović na njih pozivao, stizale novinarima i poslanicima, ali su u elektronskom obliku objavljene tek juče, i to sa izmenjenom sadržinom, odnosno bez dela gde Bakarec dobacuje Zečeviću da ubija penzionere u Aranđelovcu.

***

BONUS VIDEO: Bakarec napao Lazovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar